clubzoeker

Veel spanning verwacht bij NJK om titels

Veel spanning verwacht bij NJK om titels

Aanstaand weekend worden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in de Sporthal T-kwadraat in Tilburg gehouden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de mannenenkels U13 gaat de strijd tussen de als 1e geplaatste Sebastiaan Li en de 2e geplaatste Nick van der Heijden. Toch is de als 3/4 geplaatste Kevin de Waal een gevaarlijke tegenstander. Kevin liet dit onlangs nog zien door vrij eenvoudig te winnen van Nick bij het JM van BECA begin mei. Bij de vrouwenenkels U13 wordt het mogelijk nog spannender. Deze mogelijk kanshebbers Debora, Ella, Marlies en Jessela hebben diverse malen tegen elkaar gespeeld. Daarbij lijkt het dat Debora de sterkste is. Echter in het laatste toernooi (Junior Master Finale) verloor ze van Ella Peters, wel met een nipt verschil.

Bij de mannenenkels U15 is er wel een echte favoriet. Ik heb geen uitslag kunnen vinden waarin de als 1e geplaatste Luuk van Renswouw ooit verloren heeft van zijn leeftijdsgenoten U15. Wie kan hem verslaan? Zondag weten we het.

Bij de vrouwenenkels U15 wordt er een finale verwacht tussen twee eerstejaars U15 speelsters Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar. In de U13 groep twee jaar geleden won Tamara verrassend en vorig jaar was Imke de sterkste U13. Wie beide dames van hun 1e U15 titel gaat afhouden is lastig te voorspellen Renske, Anne? Beide zijn als 3/4e geplaatst.

In de U17 groep lijkt een finale tussen de 1e geplaatste Mark Caljouw en de als 2e geplaatste Justin Teeuwen voor de hand te liggen. Echte bedreigingen zijn er niet voor de beide jongens alhoewel sommige kunnen op een NJK krachten ontwikkelen.

Bij de vrouwenenkels U17 lijkt een titel op voorhand ook vergeven te zijn aan de als 1e geplaatste Alida Chen. Alida heeft in de voorgaande leeftijdsgroepen alle vrouwen enkels al op zak en als 1e jaar U17 heeft ze ook dit jaar de beste papieren om zo mogelijk de finale winnend af te sluiten tegen 'oudere' tweedejaars en als 2e geplaatste Cheryl Seinen.

In de U19-groep is er natuurlijk nog iets meer te winnen. Hier staan de begeerde wisselbekers te wachten op hun nieuwe winnaars. Vincent de Vries als 1e geplaatst heeft eigenlijk als enkelspeler niets te duchten van andere enkelspelers. Zijn mogelijk opponenten zijn n.l. alle drie dubbelspecialisten maar hebben in het verleden wel bewezen ook een lekker partijtje te kunnen enkelen. Jim Middelburg 2e geplaatst en Robin Tabeling en Russell Muns, moeten proberen hem van de triomf af te houden.

Bij het vrouwenenkel kunnen ook leuke partijen te zien zijn. Soraya de Visch Eijbergen heeft dit jaar laten zien dat ze een sprong gemaakt heeft in het enkelspel en is als 1e geplaatst. Toch ook Gayle Mahulette is met een opmars bezig (onlangs twee Mastertoernooien gewonnen). Gayle zal naar verwachting eerst af moeten rekenen met Kirsten van der Valk.

Kortom veel mooie enkelpartijen worden er verwacht en dat geldt natuurlijk ook voor alle niet genoemde mannen/vrouwen en gemengddubbels.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!