clubzoeker

Badcoach zomerkamp wisselt van headcoach

Badcoach zomerkamp wisselt van headcoach

Tot een week geleden liepen alle voorbereidingen voor het kamp vlot en was er in de verste verte geen sprake van één of andere tegenslag.

Ken je BV 't Vennewater al?

Maar dat kon natuurlijk niet blijven duren. En in plaats van een aantal kleine setbacks hebben we dit jaar te maken met 1 hele grote setback.

Vorige week kreeg ik telefoon van Andreas. Hij klonk al direct niet echt happy... om een lang verhaal kort te maken komt het erop neer dat Andreas een 'break down' heeft gekregen en dat hij per direct met al zijn activiteiten moet stoppen. Dat betekent dus ook dat hij met pijn in het hart het Badcoach zomerkamp aan zich voorbij moet laten gaan. Over een donderslag bij heldere hemel gesproken.

De voorbije twee maanden hadden we elke week contact gehad over hoe we heel het kamp gingen opbouwen en organiseren. Ik heb zelden iemand met zoveel enthousiasme weten uitkijken en meewerken aan een badmintonkamp. Ook met de andere coaches is er de laatste weken zeer intensief contact geweest hieromtrent. Het is dus dubbel jammer omdat we echt een zeer sterk concept ineen hadden gestoken en alles zo goed als uitgewerkt hadden.

Eerst en vooral wensen we Andreas uiteraard een spoedig herstel, want een goede gezondheid is nog altijd hét belangrijkste dat je hebt. We hopen dat Andreas snel zijn activiteiten terug kan oppikken en hopen dat hij een volgende editie van het zomerkamp wel zijn opwachting zal kunnen maken.

Anderzijds is het natuurlijk geen geschenk om minder dan drie weken voor aanvang van het kamp je headcoach te verliezen. Maar ik heb de deelnemers een superkamp beloofd en dat gaan ze ook krijgen, dus moest ik aan de slag en een nieuwe headcoach zoeken. Geen eenvoudige opdracht. Vakanties, trainingen, niet genoeg tijd, ... Voor vele coaches paste het kamp niet meer in hun planning.

En ook voor de nieuwe headcoach past het niet echt in zijn agenda maar toch heb ik hem kunnen overhalen om de vacante positie van headcoach op zich te nemen. Niemand minder dan Ron Daniëls zal het kamp sportief gaan leiden!

Het viel niet mee om Ron zover te krijgen. Maar toen hij merkte dat ook hij geen enkele andere coach bereid kon vinden op zulke korte tijd het hoofdtrainersschap over te nemen heeft hij toch toegezegd. Want ons kamp eindigt 24 uur voor het Oro-kamp van start gaat en headcoach zijn van het zomerkamp en daarna gelijk een paar weken hoofdverantwoordelijk zijn voor zijn eigen kamp is een zware opgave. Dus petje af dat hij ons komt helpen.

Hij zal een drukke week tegemoet gaan want het kamp zit quasi volledig vol. Er zijn nog maar twee plaatsen voor spelers en nog enkele plaatsen voor de trainersopleiding (zowel overdag als 's avonds).

Indien er nog mensen geïnteresseerd zijn kunnen zij zich nog bij mij melden.

We zijn ervan overtuigd dat we met deze noodgedwongen wissel absoluut niet aan kwaliteit hebben moeten inboeten en zijn zelfs fier dat Ron aanwezig zal zijn!

Roel Van Heuckelom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Roel Van Heuckelom

Roel Van Heuckelom

Zeg je Roel, dan zeg je Duvel. Maar naast liefhebber van een Vlaams biertje is deze Zuiderbuur natuurlijk bekend om zijn succesvolle Badcoach kampen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!