clubzoeker

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 1

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 1

Rune Massing is op 30 juni met drie U19 spelers vetrokken naar Jakarta. Zij zullen daar een week lang een intensive training volgen. Deze trainingsweek zal vervolgens worden afgesloten met een toernooi. U kunt hen deze week op de voet volgen.

clubzoeker

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

Dag 1

Zaterdag 30 juni, zowel het eind van een maand als het begin van een mooi avontuur. Badmintonclub Tangkas in Jakarta heeft twee Nederlandse spelers uitgenodigd om deel te nemen aan hun toernooi. Als bondscoach van onder 19 heb ik hiervoor Robin Tabeling en Russell Muns geselecteerd. Zij zijn mijn sterkste dubbel op dit moment en komend seizoen in hun laatste jaar onder 19 verwacht ik veel van beiden. Mede dankzij het netwerk van Martijn van Dooremalen hebben we voor dit toernooi ook een trainingsweek kunnen organiseren. Justin Teeuwen gaat geheel op eigen kosten mee, maar ik weet zeker dat dit een prima investering zal zijn voor zijn verdere badmintonloopbaan.

Van te voren had ik een email naar de spelers gestuurd. Let hier op, let daar op en geniet vooral van de totaal andere wereld op het moment dat je uit het vliegtuig stapt. Kijk om je heen, zet het op je interne harde schijf en probeer overal van te leren.

De vlucht verliep zeer voorspoedig. Tijdens het boarden zaten we angstvallig in de buurt van een rij krijsende baby's en hun troostende moeders, maar gelukkig hielden de kleintjes zich gedurende de vlucht erg dapper en vervlogen de vijftien uur vliegtijd.

Bij aankomst kon Justin het niet beter verwoorden: "Het ruikt hier anders." Tijdens onze rit van het vliegveld naar het hotel bleek "anders" wel een understatement. Krottenwijken soms een meter van de snelweg, afgewisseld met hypermoderne shoppingmalls, arme kinderen bedelend en rennend tussen de auto's door tijdens een verkeersopstopping, de hitte als een klamme, warme handdoek in je gezicht en altijd weer die geur van kretek, soms dichtbij en soms ver weg. De jongens keken hun ogen uit, ik ook. Het blijft een ongelooflijke fascinerend beeld, een wereldstad in Azië.

We verblijven de eerste week in hotel Banian Boulevar. Een prima hotel met weinig opsmuk. Eigenlijk heb je alleen een schoon bed, werkende airco en een lauwe douche nodig. Het hotel is omringd door shoppingmalls, hoe kan het ook anders, dus goed, gevarieerd en goedkoop eten is altijd om de hoek.

Morgen worden we om 9 uur 's ochtends bij het hotel opgehaald voor de eerste training van deze week. We zijn allen erg benieuwd. Mocht Wifi het morgen nog steeds doen, dan zal ik verslag uitbrengen van hopelijk een enerverende doch leerzame dag.

Rune Massing
bondscoach onder 19

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!