SportSport

Verslag toernooi Jakarta

Verslag toernooi Jakarta

Rune Massing is met 3 spelers van de U19 selectie in Indonesie. Zij hebben een week meegetraind en hebben deelgenomen aan een internationaal toernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Helaas zijn de jongens al uitgeschakeld in het toernooi. Hier volgt nog een verslag van de belevenissen in Jakarta.

Kampioenen van nu

Het was ons al eerder opgevallen. Om de ongelooflijke files aan te pakken geldt in Jakarta van zeven tot tien 's ochtends en van vier tot zeven 's middags de drie in een regel. Op die tijdstippen moet elke auto die zich op de rondweg bevindt drie passagiers bevatten. Op die tijdstippen staan dus hordes mensen langs de weg te liften. Degene die ergens naar toe willen maar geen twee medepassagiers in hun voertuig hebben zitten, kunnen voor twintigduizend roepia een medepassagier huren en later weer droppen op plaats van bestemming. Zij zullen dan weer een bus terug nemen en er ongeveer achtienduizend roepia aan over houden. Zo'n systeem is onmogelijk in Nederland. Fascinerend.

Minstens zo fascinerend was het spel van een twaalf jarig meisje. Zij stond in de halve finale van dit onder negentien toernooi. Ik had meerdere keren rondgevraagd, maar iedereen gaf het zelfde antwoord. Twaalf jaar! Waar je weet dat sommige Aziaten sjoemelen met hun geboortegegevens, zo liep bij club Tangkas echt een beer van zogenaamd vijftien jaar rond. Zou dit meisje daadwerkelijk echt twaalf kunnen zijn? Ze had nog zo'n kinderlijk gezicht en een heel fragiel lichaam. Maar tactisch en technisch subliem. Haar naam is Aurum Oktavia. Een nieuwe Audina wellicht?

In de herensingle stonden maar liefst drie Thai en een jongen van club Tangkas in de halve finale. Vooral de Indonesische jongen, zeventien jaar oud, had een heerlijk spel om naar te kijken. Je zag dat hij drie slagen vooruit kon denken en was snel als het licht. Een van de coaches zei dat ze de komende Dutch Junior met een groep willen komen. Als ze komen, dat is altijd nog maar de vraag, let dan vooral op Fikri Ihsandi. Een waar genot om naar te kijken.

In de herendubbel nog zo'n uitzonderlijke speler. In de halve finale stond er toch een baas op de baan. Of eigenlijk baasje, want het was een klein jochie, omringd door drie grote sterke knullen. Kevin Sanjaya, wist altijd waar de volgende shuttle ging komen, pakte waar nodig het hele net, nam in verdediging het hele midden en altijd foutloos als het er echt om ging. Als ik een entreekaartje moet kopen om als toeschouwer ergens te mogen kijken, dan zou ik achter zijn baan gaan zitten.

Morgen de laatste volle dag. Ik ga de komende weken met de jongens bespreken, we gaan uiteraard de finales kijken en dan sluiten we deze trip af met een bezoek aan hotel Mulia.

Rune

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!