badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badminton Nederland organiseert Week van het Badminton

Voor het eerst in de geschiedenis van de bond, organiseert Badminton Nederland, de Week van het Badminton.

 

Deze vindt plaats van 18 t/m 23 september en wordt georganiseerd in samenwerking met alle badmintonverenigingen in Nederland. Het is de bedoeling dat deze week in de toekomst een jaarlijks vervolg krijgt. Bevlogen ambassadeur van de Week is Lotte Jonathans; deze voormalig internationaal topspeelster is zowel binnen als buiten de badmintonwereld een bekende persoonlijkheid.

De dagen van de week hebben elk een eigen thema:

  • Dinsdag 18 september : Dag van de recreant
  • Woensdag 19 september : Dag van de jeugd
  • Donderdag 20 september : Dag van de vrijwilliger
  • Vrijdag 21 september : Dag van de trainer
  • Zaterdag 22 september : Dag van de veteraan
  • Zondag 23 september : Dag van het wedstrijdbadminton

“We willen de sport opnieuw flink onder de aandacht gaan brengen,” vertelt Clemens Wortel, sinds juni van dit jaar bondsvoorzitter. “De sport is snel en dynamisch en het verenigingsleven biedt ook een maatschappelijke functie. Samen met de bij ons aangesloten verenigingen in Nederland hopen we alle facetten van de sport goed te kunnen gaan belichten. We zijn bovendien zeer verheugd dat Lotte Jonathans een volmondig ‘Ja’ antwoordde toen we haar vroegen om ambassadeur te zijn van deze week.”

“Lotte – in 2004 de nummer 3 van de wereld in het gemengd dubbelspel én kwartfinaliste op de Olympische Spelen van Athene in het vrouwendubbel – heeft zich tijdens haar topsportcarrière bovendien altijd ingezet om de sport positief onder de aandacht te brengen. Ze heeft een geweldige uitstraling en is in staat om mensen zowel op als naast de baan te motiveren.”

Meer informatie over de allereerste Week van het Badminton is te vinden op www.badminton.nl. Op Twitter, @badm_nederland, wordt het laatste nieuws over de Week van het Badminton gecommuniceerd via #WvhB12.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

President of the BWF makes statement to mark the conclusion

6 jaar geleden

volgend artikel

Olympisch badminton: Terugblik

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws