SportSport

Blogger Piet Ridder: Martijn van Dooremalen is niet te vergelijken met Jacco Verhaeren

Blogger Piet Ridder: Martijn van Dooremalen is niet te vergelijken met Jacco Verhaeren

Jammer dat Ron Daniëls niet verder gaat met Team Meijs.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit is voor Erik slecht nieuws, maar het is ook voor de Nederlandse Badmintonnatie jammer, dit omdat zijn pupil nu zijn eigen weg moet zoeken naar de Nederlandse en internationale top.

Het lijkt erop dat Daniëls een hekel heeft aan het oogsten van succes.

Het kan ook zijn dat hij de laatste delen van zijn eventuele badmintonboek "Hoe word ik wereldkampioen’"niet op papier geschreven krijgt. Ron heeft in de hele wereld als badmintoncoach veel ervaring opgedaan, echter in de loop van de jaren kan ik geen wereldtopper opnoemen, die Ron Daniëls voor een langere tijd begeleid heeft. Met andere woorden we kunnen coach Daniëls op dit moment niet vergelijken met bijvoorbeeld top zwemcoach Jacco Verhaeren, omdat er geen vergelijkende resultaten zijn.

In het Nederlandse Badminton heeft Ron Daniëls heel veel gezegd, nam nooit een blad voor zijn mond en heeft een heel grote mening waar het Nederlandse badminton naar toe zou moeten gaan.

Het Yonex contract is totaal verkeerd geweest en het lijkt er nu op dat we met een tweede badmintonsponsor (Carlton) ons wereldje er veel beter uit gaat zien. Helaas heeft Ron nooit wereldkundig gemaakt dat Yao Jie een aantal jaren geleden van de Badminton Bond een contract aanbieding gekregen heeft om onder het Yonex contract tot aan de Olympische Spelen begeleid te worden en dat Jie persoonlijk deze aanbieding opzij geschoven heeft ten faveure van een nieuw contract met het merk Carlton. Dit is Jie haar eigen keuze geweest!

De slachtofferrol waarin Jie door de media gemanoeuvreerd is en de zwarte pieten rol die de bond toebedeeld gekregen heeft, is op zijn zachts gezegd niet helemaal fris geweest.

Voor volgende week heb ik een uitnodiging gekregen om voor de komende jaren mee te denken over het topsport beleidsplan 2013-2016. Ron Daniëls heeft zijn pijlen weer eens gericht op Martijn van Dooremalen, want die mag 25 augustus niet in de zaal aanwezig zijn, want dan maakt Ron het grootste probleem dat Badminton Nederland ooit heeft gezien (Uitspraak Ron Daniëls 28-07-2012).

In het bedrijfsleven heb ik zoiets nog nooit meegemaakt... Ondanks dat ik door de Olympische Spelen veel inspiratie opgedaan heb, ga ik volgende week mijn vrije tijd niet besteden om onder zo'n onfris klimaat creatief over onze sport mee te denken!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!