clubzoeker

Fabian Pang bij de Badminton School Noord-Limburg

Fabian Pang bij de Badminton School Noord-Limburg

In de aanloop naar het officieel ontstaan van de Badminton School Noord-Limburg hadden we gemeld dat er om de 7-10 weken een externe trainer komt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarbij is de doelstelling dat er externe trainers komen die zelf training geven aan de hoogste landelijke niveaus. En dit is vooral omdat elke trainer zijn eigen manier van trainen heeft en we allemaal van elkaar kunnen leren. Maar vooral de spelers kunnen hier heel veel van opsteken.

En met een enorme ervaring aan (inter)nationaal trainingsniveau waren wij zeer blij dat Fabian Pang bereid was om als eerste externe trainer een training te verzorgen, afgelopen vrijdag 24 augustus.

Voor de spelers was het erg spannend, want een training van Fabian Pang krijg je niet elke dag. Daarom was het wel erg jammer dat er een aantal spelers er niet bij kon zijn doordat ze naar een funkamp van hun eigen club Olympia '56 gingen. Gelukkig voor hun heeft Fabian aangegeven wellicht nog een keer terug te komen.

De training was gericht op het netwerk inclusief de techniek en vooral de doelstelling van je slag, want je slag moet altijd een doel hebben en daar moet je over nadenken. En vooral het nadenken dat wilde Fabian ze bijbrengen, want ze moeten zelf nadenken over dat wat ze op de baan doen. En wat naast dat ook heel belangrijk is, zoals Fabian zei, is PLEZIER hebben. Maar dat laatste straalt hij zelf ook enorm uit, want deze man heeft badminton door zijn aders lopen.

En het nadenken zijn wij elke training mee bezig, maar 'vreemde ogen dwingen' en daarom kan een externe trainer af en toe veel goed doen. En de kinderen waren behoorlijk onder de indruk, want zo stil waren ze nog nooit geweest tijdens een training zei Mandy Beckers.

Wat ook leuk was is dat Ge van den Broek, Gerda Beerkens (trainer C-selectie) en Jo Mies (trainer Venray en Overloon) ook nog even langs kwamen om te kijken naar deze training.

Namens alle spelers en trainers willen wij Fabian nogmaals bedanken voor de training en hopen hem een volgende keer te mogen verwelkomen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!