Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© RSL Master

Gayle Mahulette en Nick Fransman winnen in Gorredijk

© RSL Master+

Het was weer genieten het afgelopen weekend in Gorredijk. Badminton van hoog niveau en zeer spannende partijen.

Onbegrijpelijk is het dan dat zo weinig badmintonners als toeschouwer naar Gorredijk toe komen om hier van te kunnen genieten.

In de Masterklasse was het weer volop genieten, de uiteindelijke winnaar bij de mannen Nick Fransman had het in de voorrondes een stuk moeilijker dan in de finale. In de eerste ronden en in de halve finale moest hij tot het uiterste gaan om respectievelijk de winnaar van vorig jaar, Hans van Os, en Leon Nottelman achter zich te houden. In de finale had hij het tegen de nr 1 geplaatste Erik Meijs, een stuk makkelijker en wist de eerste game vrij gemakkelijk te winnen met 15-12 te winnen, in de 2e game bij stand 3-0 gaf Erik Meijs plots op.

Bij de vrouwen had Gayle Mahulette het in de halve finale moeilijk tegen de weer herstelde Josephine Wentholt, in 3 spannende games wist Gayle Mahulette aan het langste eind te trekken, ondanks de 2 matchpoints tegen in de derde game. In de finale was Gayle Mahulette net even te sterk voor Soraya de Visch Eijbergen, welke laatste in de halve finale de als 2e geplaatste Lisa Malaihollo verrassend in 2 games had verslagen.

Bij de dubbelspelen was Maartje Verheul de groten winnares, met 2 titels, samen met Soraya de Visch Eijbergen te sterk voor Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (19-21, 21-16, 21-16), in de gemengd was ze samen met Jerry Natenstedt na 3 spannende en spectaculaire games ((21-23, 21-17, 22-20) te sterk voor de als nr1 geplaatste koppel Jessica Ottenhof en Dave Khodabux. In de mannendubbel tenslotte waren Dave Khodbux en Ralph Starren in de finale na 3 spannende games (21-11, 18-21, 21-14) te sterk voor de verrassend tot de finale doorgedrongen koppel Stephan Branderhort / Lester Oey, welke laatste koppel in een vorige ronde de nr 2 geplaatst Leon Nottelman /Hans van Os in 3 games wisten te verslaan (21-17, 14-21, 21-16).

In de categorie 4 was de Duitse Stefanie Pilz de grote winnares, met 2 titels en een 2e plaats.

In de vrouwenenkel was ze in de finale te sterk voor de Belgische Sanne Verbeek door deze in 3 spannende games te verslaan (20-22, 15-21, 22-20), in het vrouwendubbel was ze samen met Carina Buchelt te sterk voor Petnoi Schultz en Laura Termes, terwijl ze in het gemengd dubbel samen met Bjorn Banneberg het onderspit moesten delven tegen hun landgenoten, Carina Buchelt en Sebastiaan Haardt (23-21, 21-14).

Het mannenenkel werd een prooi voor Erwin Molenaar, door in de finale de Duitser Philip Buchelt te verslaan met 21-15 en 21-8. Het mannendubbel tenslotte werd een prooi voor Eddy Warmerdam en Marcel Verhaart die in de finale Nick Eijssens en Dion Keulen met 21-15 en 21-17 wisten te verslaan.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 3 in Denemarken'

5 jaar geleden

volgend artikel

Spetterende kick-off eredivisie

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws