SportSport

Igo Jongen blikt terug op Oro

Igo Jongen blikt terug op Oro

Zaterdagavond ben ik teruggekomen uit Denemarken. Ik was met hoge verwachtingen naar het trainingskamp gegaan, maar die verwachtingen zijn zelfs nog overtroffen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ron Daniëls heeft in Nederland enkele interessante bijscholingen gegeven. Die bijscholingen heb ik bezocht en zijn aanpak sprak mij erg aan.

Na enkele jaren 2e en 3e divisie trainingen ben ik gevraagd om 2 niveaus hoger te gaan trainen. Het trainingskamp op Oro zag ik als een ideale mogelijkheid om mijn niveau als trainer te verhogen.

De praktijk in Roosteren zal het moeten uitwijzen, maar ik heb zeker het gevoel dat het gelukt is.

De opleiding was een soort achtbaan. Hele mooie momenten, maar soms was het ook heel moeilijk: in hoog tempo schakelen tussen hoog en relatief laag niveau, van looptechniek naar slagtechniek, van detail naar detail, van het ene spelersverzoek naar het andere. Verzin ter plekke oefeningen voor 1, 2, 3 of 4 spelers, waarbij het liefst natuurlijk tactisch moet kloppen en laat de spelers ook nog nadenken over datgene waarmee ze bezig zijn...

Soms sloeg de twijfel toe, maar gelukkig heb ik met mijn ervaring ook een bijdrage aan het kamp kunnen leveren. Het was geweldig en ontzettend leerzaam om ervaringen uit te wisselen met toptrainers en topspelers zoals Dicky Palyama en Christian Lind die zich heel open opstelden tegenover de spelers en de trainers.

Op de laatste dag hebben we een Deense badmintonschool bezocht. Zeer indrukwekkend hoe daar getraind wordt. Wat moet Nederland nog veel leren!

Hoe is het toch mogelijk dat in Denemarken opgeleide trainers zoals Henri Vervoort en Ron Daniëls met hun kennis in Nederland geen voet aan de grond krijgen?

Tijdens mijn trainerscursus, tijdens bijscholingen en bij de jeugdselectietrainingen heb ik regelmatig te horen gekregen dat je geen backhandslagen moet trainen: "Dat is een noodslag en veel te moeilijk." In Denemarken is die slag juist het uitgangspunt voor de eerste trainingen. Tip: Laten we in Nederland eens beginnen met het overtuigen van verenigingen dat je nieuwe jeugdspelers om te beginnen onderhandse backhandslagen moet aanleren zoals in Denemarken.

Ron, hoofdcoach Henri, Martin, Roel, Aad, Ton, Huynh, Dicky, Christian en natuurlijk alle spelers: ontzettend bedankt voor een geweldig trainingskamp.

Igo Jongen

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!