SportSport

Martijn van Dooremalen over de Week van het Badminton

Martijn van Dooremalen over de Week van het Badminton

Martijn van Dooremalen is al sinds 1977 werkzaam bij Badminton Nederland.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooral bekend geworden als bondscoach en met de diverse selectie(s) grote internationale successen behaald.

Nu is hij bestuursadviseur Strategisch Beleid. En... hij is blij met de aanstaande Week van het Badminton! "Badminton verdient het als sport om in de belangstelling te staan. Daar moeten we met z'n allen aan werken!"

Volgens Martijn zijn het de verschillende aspecten die in de promotie van de sport onder de aandacht moeten worden gebracht.

"Het is gemakkelijk om te starten. Bovendien komt het hele lichaam in beweging en mannen en vrouwen kunnen de sport met elkaar beoefenen. Badminton heeft dus veel sociale waarde. De sport is snel. Maar kom maar eens kijken naar de toppers; dan zul je zien dat er nog veel meer bij komt kijken. Maar natuurlijk hoeft niet iedereen een topper te worden. Een keer per week een balletje slaan bij je club is al helemaal prima!"

Fascinerend

Martijn vertelt dat de sport hem veel heeft gebracht, vooral in zijn rol als bondscoach. "Ik heb mensen over de hele wereld leren kennen. Ik heb gezien hoe er in andere landen met badminton wordt omgegaan. Daarnaast heb ik met jonge mensen geprobeerd het maximale eruit te halen wat er in zat. Dat is een fascinerend proces. Het hoogtepunt voor mij was de Olympische finale vrouwen enkelspel in Athene, met Mia Audina. Helaas verloor ze die maar wát een ervaring."

"En was het niet geweldig dat die hele wedstrijd live op de Nederlandse TV werd uitgezonden? Een betere promotie voor de sport hadden we ons niet kunnen bedenken!"

Fascinerend

Martijn adviseert verenigingen om tijdens de Week van het Badminton in ieder geval hun accommodatie open te stellen.

"Geef mensen op z'n minst de gelegenheid kennis te maken met de sport! Daarnaast is het van belang voor verenigingen – maar dat geldt ook voor ons als bond – om de contacten met de media te onderhouden en te verstevigen. Uiteindelijk gaat het om het genereren van aandacht voor iets moois. Ik wens iedere vereniging veel succes en plezier toe tijdens de Week van het Badminton!"

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!