Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Olympisch badminton: Terugblik

De Olympische Spelen zijn nog in volle gang, maar het badmintontoernooi is sinds gisteren afgelopen. Tijd om kort terug te blikken op het laatste grote internationale toernooi van Yao Jie.

De Nederlandse was als veertiende geplaatst in Londen en kwam in de eerste ronde uit in groep F. Daarin nam Yie het op tegen Akvile Stapusaityte uit Litouwen en de IJslandse Ragna Ingolfsdottir. Yie wist beide partijen redelijk gemakkelijk te winnen en bereikte zo de afvalrondes in Londen.

In de achtste finale stuitte Yie op de als vierde geplaatste Saina Nehwal uit India. Yie gaf alles, maar verloor uiteindelijk in twee games van de latere winnares van het brons. Desondanks een topprestatie van Jie, waar heel badmintonnend Nederland trots op mag zijn.

Damesdubbels

Het uit de strijd halen van vier damesdubbels op het Olympische badmintontoernooi in Londen was een meer dan terecht besluit. Dat zegt Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland. "Los van het feit dat het bewust willen verliezen niet overeenkomt met de Olympische gedachte onvoorwaardelijk je best te doen en alles te geven, is het tevens de slechtst denkbare promotie voor de sport."

"Badminton is een snelle en dynamische sport. Niet alleen wij in Nederland, maar ook onze collega bonden in andere landen, doen er alles aan om de sport te blijven promoten. De Unique Selling Points van badminton - snelheid, dynamiek en het gebruik van alle spieren - komen dan niet tot hun recht als juist de topspelers, die toch het voorbeeld moeten zijn voor de rest van de wereld, deze facetten niet optimaal laten zien en onder het oog van talloze TV-camera's een paar tandjes lager hun wedstrijdjes spelen."

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws