Round up Olympisch badminton: Dag 6

Round up Olympisch badminton: Dag 6

Bij alle vijf de onderdelen in het badmintontoernooi barste op dag 6 van de Olympische Spelen de strijd in de kwart- en halve finales los.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alle favorieten plaatsten zich voor de volgende ronde, al ging dat niet altijd zonder slag of stoot.

De top vier van de plaatsingslijst in het vrouwenenkelspel bereikten allemaal de halve finale. De Chinese Yihan Wang (1) had weinig moeite met Shao Chieh Cheng uit Taiwan en won met 21-14 en 21-11. De nummer twee van de wereld, Xin Wang, had het een stuk lastiger. Ratchanok Intanon uit Thailand verraste Wang door de eerste game met 21-17 te winnen. Daarna stelde de Chinese orde op zaken en won met 21-18 en 21-14.

De derde Chinese vrouw had alleen in de tweede game moeite met haar tegenstandster. Xueriu Li versloeg Pui Yin Yip uit Hong Kong met 21-12 en 22-20. Tine Baun kom niet voorkomen dat de halve finales een geheel Aziatische aangelegenheid worden. De Deense streed voor wat ze waard was, maar moest met 15-21 en 20-22 haar meerdere erkennen in Saina Nehwal (India). Zij wist in de vorige ronde Yao Jie uit te schakelen.

Lee Chong Wei kende een moeizame start van zijn kwartfinale partij tegen de Indiër Kashyap Parupalli. De Maleisische nummer één van de wereld kon maar nauwelijks het verschil maken, maar won de eerste game met 21-19. Daarna leek het verzet van Parupalli gebroken en won Wei met 21-11. Peter Gade kon niet stunten in de Wembley Arena. De Deen verloor met 21-16 en 21-13 van de als derde geplaatste Long Chen (China).

Titelverdediger Lin Dan plaatste zich ook met veel moeite voor de laatste vier. De Japanner Sho Sasaki liet zich niet zomaar naar huis sturen door de nummer twee van wereld. De eerste game was met 21-12 nog een prooi voor Lin Dan, maar Sasaki knokte zich in de wedstrijd en dwong met 21-16 een beslissende derde game af. Daarin toonde Dan echter zijn klasse en haalde de game met 21-16 binnen. Jin Chen (4) slaagde er niet in om door te dringen tot de halve eindstrijd. De Chinees verloor in twee games van de verrassend sterke Zuid-Koreaan Hyun Il Lee (21-15, 21-16).

In het gemengddubbelspel stonden vandaag al de halve finales op het programma. Het werden twee ontzettend spannende partijen. Nan Zhang en Yunlei Zhao (China,1) versloegen in drie games het Deense koppel Joachim Fischer en Christinna Pedersen (4) met 17-21,21-17 en 21-19. In de finale stuiten ze op twee landgenoten. Chen Xu en Jin Ma (2) bleken namelijk in drie games te sterk voor Tontowi Ahmad en Liliyana Natsir (4) uit Indonesië. Ahmad en Natsir strijden nog tegen het Deense duo om de bronzen medaille.

De finale in het vrouwendubbelspel gaat tussen Qing Tian/Yunlei Zhao (China,1) en Mizuki Fujii/Reika Kakiiwa (4) uit Japan. Het Chinese koppel was zoals verwacht te sterk voor de Russische Valeri Sorokina en Nina Vislova met 21-19 en 21-6. De Japanse vrouwen hadden het lastig tegen het Canadese paar Michelle Li/Alex Bruce, maar wonnen in drie games (21-12, 19-21, 21-13).

Yun Cai en Haifeng Fu (China) schaarde zich zoals verwacht bij de laatste vier in het mannendubbelspel. Het als eerste geplaatste koppel rekende in twee games af met hun landgenoten Biao Chai en Zhendong Guo. Ook hun angstgegner, het Zuid-Koreaanse duo Jae Sung Jung/Yong Dea Lee (2) plaatste zich voor de volgende ronde. Ze waren met 21-12 en 21-16 te sterk voor Mohammad Ahsan/Bona Septano (Indonesië). Mathias Boe en Carsten Mogensen uit Denemarken zijn het nog enige Europese koppel in het mannendubbel, na een zege op een duo uit Taiwan. De Maleisiërs Kien Kaet Koo/Boon Heong Tan vervolledigen het kwartet halve finalisten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!