clubzoeker

Round up Olympisch badminton: Dag 8

Round up Olympisch badminton: Dag 8

China mag op dag 8 van de Olympische Spelen opnieuw twee gouden medailles bijschrijven.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In zowel het vrouwenenkel- als het vrouwendubbelspel behaalde het Aziatische land de eerste plaats.

Het publiek in de Wembley Arena kreeg waarvoor het deze zaterdag gekomen was. De finale van het vrouwenenkelspel leverde een super spannende wedstrijd op. De Chinese finalisten Yihan Wang (1) en Xueriu Li (3) maakten er een waar spektakelstuk van, dat maar liefst 78 minuten in beslag nam.

De eerste game werd verrassend gewonnen door Li. Ze bedwong de nummer één van de wereld met 21-15. In de tweede game kwam Wang meer in haar spel en ging het langer gelijk op. Toch had Li steeds een kleine voorsprong en kreeg aan het eind van de game twee keer een matchpoint. Deze werden echter vakkundig weggewerkt door Wang, waardoor er een derde game kwam. In de derde game gaven de vrouwen elkaar nauwelijks een duim breedte toe. Uiteindelijk was het Li die stuntte door met 21-17 in de slotgame het goud te winnen.

In de strijd om de derde plaats namen Saina Nehwal (India, 4) en de als tweede geplaatste Xin Wang (China) het tegen elkaar op. Er was dus een kans op een compleet Chinees podium. Zover kwam het echter niet. Wang won weliswaar de eerste game met 21-18, maar gaf in de tweede game na een punt geblesseerd op. Daardoor is het brons voor de pas 22-jarige Nehwal.

De eerste game in de finale van het vrouwendubbelspel was een stuk minder spannend dan gehoopt. Qing Tian en Yunlei Zhao uit China lieten het Japanse duo Mizuki Fuji/Reika Kakiiwa alle hoeken van het veld zien: 21-10. De tweede game was een stuk spannender. De Japanse vrouwen gingen gelijk op met de nummer twee van wereld en hadden zelfs een gamepoint. Het Chinese paar trok na een zinderend slot met 25-23 aan het langste eind.

De strijd om het brons was een eenzijdig duel. Het Russische koppel Nina Vislova/Valeri Sorokina was al binnen 25 minuten klaar met hun Canadese tegenstanders. Michelle Li en Alex Bruce konden geen moment aansprak maken op eremetaal. Vislova en Sorokina, in het verleden winnaressen op de Dutch Open, wonnen met 21-9 en 21-10.

Zoals verwacht wisten Yun Cai en Haifeng Fu uit China zich te plaatsen voor de finale van het mannendubbel. Het als eerste geplaatste koppel rekende in de halve eindstrijd af met de surprise van het mannendubbel, Kien Keat Koo en Boon Heong Tan uit Maleisië. Cai en Fu wonnen de eerste game eennvoudig met 21-9, maar in de tweede game boden de Maleisiërs meer tegenstand. Uiteindelijk ging de game met 21-19 naar de Chinese topfavorieten.

In de finale stuit het duo niet op hun angstgegeners uit Zuid-Korea. Jae Sung Jung en Yong Dae Lee wisten hun halve finale namelijk niet te winnen. Het als tweede geplaatste duo werd in een ware thriller geklopt door de Denen Mathias Boe en Carsten Mogensen. De eerste game was met 21-17 nog een prooi voor de Aziaten, maar daarna kwamen Boe/Mogensen sterk opzetten en pakte de tweede game met 21-18. In de derde en beslissende game verzilverden de Denen hun tweede matchpoint en wonnen met 22-20.

Morgen worden in de Wembley Arena de finale en de partij om het brons gespeeld in het mannenenkel- en mannendubbelspel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!