clubzoeker

RSL Master in Gorredijk

RSL Master in Gorredijk

Op zaterdag 18 mei 2013 vindt de finale van het BBN Junior Master Circuit 2012-2013 plaats.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het RSL Master toernooi van BC Drachten in Gorredijk is het slotnummer van de zes prestigieuze toernooien.

Ondanks de concurrentie van een sterk toernooi in Duitsland, waardoor er een aantal toppers ontbreken is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een sterk deelnemersveld naar Gorredijk te krijgen. Ongeveer 130 spelers uit vijf verschillende landen gaan de strijd met elkaar aan om uit te maken wie er uiteindelijk op zondagmiddag, na een kleine 220 partijen, als de winnaars naar voren komen.

Masterklasse

Bij de mannen is Erik Meijs van de BC Duinwijck de te kloppen man, maar hij zal zijn handen vol hebben om de als respectievelijk als tweede en derde geplaatsten Nick Fransman (BC Amersfoort) en de finalist van 2011, de Duitser Hendrik Westermeyer achter zich te houden.

Bij de vrouwen is Gayle Mahulette (BC Amersfoort) de favoriet , zij zal er alles aan doen om de als tweede geplaatste Lisa Malaihollo, spelend bij achter zich te houden. Soraya de Visch Eijbergen zou wel eens voor een verassing kunnen zorgen en wil meer dan vorig jaar, toen ze in de halve finale in drie spannende games haar meerdere moest erkennen in de latere winnares Akvile Stapusaityte.

Bij de herendubbels is Ralph Starren met Dave Khodabux het te kloppen koppel, maar hier zullen de overige koppels zich niet bij neerleggen. Het als tweede geplaatste duo Leon Nottelman en Hans van Os zal er alles aan doen om de titel te pakken. Maartje Verheul en Soraya de Visch Eijbergen zijn als eerste geplaatst in het vrouwendubbel, maar ook deze zullen hun handen vol hebben om Lisa Malaihollo en Yvonne Sie achter zich te laten.

Het gemengddubbel zou wel eens de spannendste partijen te zien kunnen geven. Het als eerste geplaatste koppel Jessica Ottenhof / Dave Khodabux zal een ware slijtageslag moeten voeren om de zeer sterke koppels Maartje Verheul / Jerry Natenstedt, Yvonne Sie / Leon Nottelmans en niet te vergeten Rachelle Haan / Hendrik Westermeyer achter zich te houden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!