badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Rune Massing over WvhB: 'Badminton is sport waarin je je energie kwijt kunt'

Rune Massing was jarenlang een vaste waarde in diverse nationale selecties en speelde talloze Nederlandse kampioenschappen.

 

Ook haalde hij internationaal een aantal goede resultaten. Rune heeft badminton helemaal in zijn genen zitten; al op zijn zesde sloeg hij zijn eerste shuttle. Nu is hij werkzaam bij Badminton Nederland als talentcoach en bondscoach Jong Oranje.

"Waarom we met z'n allen de Week van het Badminton organiseren? Het antwoord is heel simpel: we willen zo veel mogelijk nieuwe leden trekken! Dat móet verenigingen toch aanspreken?" vervolgt de gedreven Rune.

"Badminton is een sport waarin je je energie ontzettend goed kwijt kan. Dat geldt voor jong en oud. En één of twee keer in de week een moment waarin je kunt 'ontladen' is beslist geen overbodige luxe."

"We leven in een jachtige maatschappij en alles gaat snel-snel-snel. Wat is er dan niet heerlijker om ongedwongen een balletje te slaan of iemand op de club uit te dagen voor een spannend potje badminton? Juist ja, je energie kwijt!"

Complete sport

"Ik hoop dat verenigingen vooral laten zien dat badminton een complete sport is," zegt Rune. "Je gebruikt alle spieren. Het heeft veel facetten. Daarom is het ook zo'n goede gezonde sport. Bovendien is het sociaal. Ikzelf ben bijvoorbeeld gaan badmintonnen omdat mijn vader het deed. Je kunt dus andere mensen motiveren de sport op te pakken. Kortom, we moeten onze sport meer en beter gaan verkopen. Badminton heeft waarde."

"Overigens vertrouw ik daarbij volledig op onze ambassadeur Lotte Jonathans. Zij kon en kan zichzelf als geen ander verkopen en dus zal ze ook de sport goed kunnen verkopen. Ik wens alle verenigingen veel plezier en veel succes tijdens de Week van het Badminton."

"Ik hoop van harte dat de verenigingen dit gaan uitdragen gedurende de Week van het Badminton! Succes allemaal!"

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 2 zit erop'

7 jaar geleden

volgend artikel

Discussie en inspiratie tijdens studiedag topsport

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws