SportSport

Samenwerking tussen BS Barendrecht en BS Noord-Limburg

Samenwerking tussen BS Barendrecht en BS Noord-Limburg

Vrijdag 7 september starten de trainingen voor het vierde seizoen van de Badmintonschool Barendrecht. En afgelopen dinsdag 14 augustus is het eerste seizoen van de Badmintonschool Noord Limburg gestart met zijn trainingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De badmintonschool is geheel onafhankelijk en dus niet verbonden aan een vereniging. De speler/speelster dient wel lid te zijn van een vereniging om deel te kunnen nemen aan de badmintonschool.

De badmintonschool is bedoeld voor spelers/speelsters die nog meer badminton willen spelen dan op de eigen vereniging mogelijk is en zich verder willen ontwikkelen in deze fantastische sport. Want de badmintonschool is er op gericht om spelers/speelsters individueel te laten groeien in hun spel. Hierbij wordt onder professionele begeleiding veel aandacht besteed aan alle trainingselementen, zoals het voetenwerk en alle technische aspecten van het badminton, waarbij de fysieke en mentale aspecten niet zullen ontbreken.

Trainingen en toernooien

Gedurende het seizoen wordt er wekelijks getraind en afhankelijk van de vaardigheden van de speler/speelster wordt hij/zij ingedeeld in de A, B of C –selectie. Hier zal, op het niveau van de selectie, aan alle trainingselementen aandacht worden besteed.

Daarnaast wordt er in overleg een paar keer per jaar deelgenomen aan een toernooi, zodat we kunnen meten in hoeverre de speler/speelster alles kan toepassen en of hij/zij inderdaad is gegroeid in het spel. Hierbij moet worden aangeven dat het meestal ruim een jaar duurt, voordat een jeugdspeler/speelster aangeleerde technieken ook daadwerkelijk leert toe te passen in wedstrijden.

Inzet

Wij verwachten van elke speler/speelster een 120% ;-) inzet tijdens de trainingen. Alleen dan kan de trainer/trainster goed zien hoe je de opdrachten uitvoert, zowel goed, als fout.

Spelersprofielen

Van elke speler/speelster wordt, lopende het seizoen, een spelersprofiel bijgehouden. Het spelersprofiel wordt periodiek doorgenomen met de speler/speelster, de ouders/verzorgers en de hoofdtrainer van de vereniging. De schoolresultaten zullen hierin ook een aandachtspunt krijgen.

Badmintonschool Barendrecht

De Badmintonschool Barendrecht bestaat sinds augustus 2009 en de speler/speelster (voorkeur 7 tot 19 jaar) kan, afhankelijk van de selectiegroep, 1 of 2 x per week trainen in Barendrecht. Dit alles gebeurt onder leiding van Edward van den Heuvel (hoofdtrainer) en 2 extra trainers, te weten Ton Both en Danny Birahy.

Informatie kan worden verkregen via www.badmintonschoolbarendrecht.nl.

Badmintonschool Noord-Limburg

De Badmintonschool Noord-Limburg bestaat sinds augustus 2012 en de speler/speelster (voorkeur 7 tot ... jaar, geen leeftijdslimiet) kan 1 of 2 en voor sommigen zelfs 3x per week trainen in Belfeld. Dit alles gebeurt onder leiding van Ronald Wetzel (hoofdtrainer) en 2 extra trainers, te weten Jean-Paul Geurtjens en Gerda Beerkens. Tevens heeft deze school een unieke samenwerking met een fysiopraktijk waar de speler/speelster bij een blessure binnen 24 uur wordt geholpen en er een behandelplan wordt opgesteld.

Informatie kan worden verkregen via www.badmintonschoolnoordlimburg.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!