clubzoeker

Tips van Lotte: Verenigingstip #1

Tips van Lotte: Verenigingstip #1

In de aanloop naar de Week van het Badminton zal Lotte iedere week een tip aan verenigingen geven om hun WvhB-activiteit tot een succes te maken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Organiseer een open dag op maat!

De Week van het Badminton is een nieuw initiatief van Badminton Nederland om de badmintonsport te promoten! Natuurlijk speelt de bond daar een belangrijke rol in, maar is de badmintonvereniging cruciaal. De geïnteresseerde sporters komen immers uiteindelijk bij de lokale badmintonvereniging spelen. Geïnteresseerde sporters zijn potentiële leden van uw vereniging en als je graag wilt dat ze lid worden, moeten ze uitgenodigd worden om bij u langs te komen. Organiseer daarom een open dag als u nieuwe leden zoekt.

Het moment van de open dag bepaalt voor een groot gedeelte het succes ervan. Is uw vereniging op zoek naar jeugd? Organiseer dan een open middag op woensdag of zaterdag. Wilt u meer recreanten? Kies dan uw eigen speelavond uit voor een activiteit. Bent u op zoek naar oudere spelers? Dan is een open dag in de ochtenduren op een doordeweekse dag het meest geschikte moment.

Stem uw programma voor die dag af op uw doelgroep! Voor kinderen moet de activiteit natuurlijk wat speelser zijn dan voor volwassenen. Bovendien dient u altijd rekening te houden met de intensiteit van het programma. Badminton is een fysieke sport waar een goede conditie voor nodig is, dus maak het niet te pittig. U wilt ze laten kennismaken met de sport badminton en ze niet de indruk geven dat ze het niet kunnen.

Naast een goed verzorgde open dag is het erg belangrijk dat u uw best doet om degenen die dat willen nog een keer op bezoek te krijgen. Dat kunt u doen door ze de volgende keer bij een speelavond uit te nodigen en/of een speciaal kennismakingslidmaatschap aan te bieden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!