clubzoeker

Tobi over zijn ervaringen op Oro

Tobi over zijn ervaringen op Oro

Zaterdagavond ben ik teruggekomen uit Denemarken. Ik was met hoge verwachtingen naar het trainingskamp gegaan, maar die verwachtingen zijn zelfs nog overtroffen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is er niet minder zwaar door geworden, want elke training is een persoonlijke uitdaging om het vol te houden zowel qua conditie als denken.

Ron stelt eisen, heel veel eisen en soms word je er gek van, want het houdt nooit op. Als je het ene goed doet dan is er wel een opmerking over het volgende wat hem niet bevalt of wat beter kan. Hij ziet ook alles. De verandering in voetenstand, in het terugkomen van een uitvalpas, de manier van indraaien, de grip, de tactiek en de manier van opbouwen.

Het werken aan de ARH waar we deze week mee bezig zijn geweest leverde niet minder dan twaalf aandachtspunten op. Van de manier en tijdstip van ademhalen tot voetenstand bij de landing. Dan denk je 'nu doe ik het perfect' en je hoort een schreeuw: "Je denkt GVD niet na, zo'n bal sla je nu toch niet!"

Ik heb nooit het gevoel dat hij boos is en hij heeft ook engelengeduld. Legt iets uit en dan nog eens en nog een keer. Om hem te volgen moet je 110% de aandacht erbij hebben en probeer dat maar eens als je moe bent. Als ik het niet heb kunnen bijbenen, dan is er het eten. Aan tafel komt de uitleg nog een keer. Shit, hoe heb ik dit niet kunnen begrijpen toen ik op de baan stond, het is zo logisch.

Als je klaar bent met je oefening dan denk je pauze te hebben ,maar ook dit is een vergissing. Nu geef je aan en dan heb je een tegenstander en een coach die ook nog eens de perfecte aangever van je willen maken. Letterlijk foeteren als je een shuttlefout slaat met aangeven. Ik moet eerlijk zeggen het was een shock de eerste paar dagen, maar nu zie ik het hogere doel in deze manier van werken. Het geeft een geweldig resultaat en je voelt elke dag de vooruitgang.

Ron zegt vaak: "Ik ben niet sociaal", maar dat is niet waar en ik kan dat met zekerheid zeggen, want ik ben elke dag samen met hem, zie hoe hij bezig is met de sport op alle vlakken, zijn werk voor Solibad, de kinderen die in de hal komen van Oro. Ze kunnen er niets van, maar hij neemt de tijd om met ze te praten en ze badminton te leren. We gaan naar Holbaek en daar kijken allevier trainers op tegen de kennis van deze man, die alleen maar op een bankje zit en schrijft, af en toe eens een trainer aanspreekt en dan weer gaat zitten. Trainers komen na afloop van hun training Ron bedanken voor de feedback. Ik had al bewondering van de man, maar deze belevenis heeft het 10x versterkt.

Ik hoop dat hij terug komt naar Duitsland en dat mag niet te lang duren.

Tobi

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!