clubzoeker

Blogger Piet Ridder: 'Duinwijck behaalt een 5-3 overwinning op Victoria'

Blogger Piet Ridder: 'Duinwijck behaalt een 5-3 overwinning op Victoria'

In Haarlem is vanavond de wedstrijd Duinwijck tegen Victoria gespeeld.

Maak kennis met Olaf Hermus!

Vooraf had ik geen idee hoe de uitslag zou worden. Erik Meijs zou namelijk niet spelen, dit vanwege zijn terugreis van Brno naar Nederland. Ook kon Duinwijck niet beschikken over de Schotse Caitlin Pringle. Verder was Marije Bloem dit weekend niet beschikbaar. Tot mijn verbazing zag ik vanavond bij binnenkomst Karina de Wit in trainingspak in de hal staan. Karina, die pas bevallen was en misschien twee of drie trainingen op de baan achter de rug had... Ja, ze had natuurlijk wel al diverse bootcamp trainingen op het strand achter de rug, maar of dat nu genoeg was om in de eredivisie te starten...

Ja en hoe zat het dan met de mannenenkelspelen? Erik Meijs niet beschikbaar, dan zou Jerry Natenstedt moeten doorschuiven en of hij het nu tegen Robert Kwee zou redden, dat leek me zeer onwaarschijnlijk! Gelukkig zag ik nog een andere linkshandige lange man staan, namelijk Bart Gerrits. Bart had natuurlijk 2 jaar geleden furore gemaakt op de Europacup in Zwolle en ik begon een heel klein beetje vertrouwen te krijgen dat we meer dan een paar punten zouden binnen kunnen halen...

Verder was het goed om te zien dat Josephine Wentholt weer normaal als Duinwijck supportster binnen kwam lopen. Terwijl ze op een stoel zat, had ze wel al even een trainingspak op schoot, maar ik begreep van haar dat ze op sportief gebied voorlopig nog niets in kan brengen en dat is natuurlijk wel weer jammer, maar gezondheid gaat voor het 'kluppie'!

Na het voorstellen van de teams gingen de wedstrijden van start. Karina de Wit speelde samen met Akvile Stapusaityte het vrouwendubbel. Wonder boven wonder gingen dat voor het Duinwijckkoppel tegen Mireille van Daal en Jessie van Wijk helemaal niet zo slecht. Karina was haar slagen in ieder geval nog niet verleerd en misschien soms nog wat onwennig en een beetje mopperend slaagden Karina en Akvile er in om het vrouwendubbel in 3 games naar zich toe te trekken.

Het mannendubbel werd verdiend in 3 games door Ben Maes en Rik Hermans van BC Victoria gewonnen, Bart Gerrits en Jelle Kelderhuis kwamen in de beslissende game net iets te kort.

Jerry Natenstedt speelde in zijn enkelspel partij tegen Robert Kwee zeer geconcentreerd en won daardoor verrassend in 2 games van de Limburger. Ook Bart Gerrits stelde Duinwijck niet teleur en won ook zijn enkelspel van Jente Paesen.

De vrouwenenkelspelen werden gedeeld. Imke van der Aar kwam snelheid te kort tegen Denise Hall, daarentegen deed Akvile tegen Mireille van Daal precies datgene wat ze moest doen, namelijk winnen.

De 2 mixdubbels moesten uitsluitsel geven of het 4-4, 5-3 of 6-2 zou worden. De spelers van beide ploegen hielden de spanning erin, want beiden partij gingen in 3 games. Uiteindelijk werden de mixen gedeeld en kwam de eindstand op 5-3 voor Duinwijck.

Een lichtpuntje voor de wat kwakkelende eredivisie start van Duinwijck is dat Karina de Wit in haar debuut, na haar bevalling, weer 100% scoorde!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!