badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Dag van de Veteraan

Binnen de badmintonsport word je een veteraan genoemd als je 35 jaar of ouder bent.

 

Ruim 20.000 leden van Badminton Nederland mogen zich veteraan noemen. Het aantal 35-plussers zal in de komende jaren nog verder toenemen. Van de 20.000 veteranen zijn er ruim 4.500 die actief zijn in reeds georganiseerde competities. Dat je na je 35e niet meer serieus kunt badmintonnen willen wij hiermee niet zeggen, want er zijn nog steeds spelers van 35 jaar en ouder die in de Carlton Eredivisie spelen!

Speerpunt

Badminton Nederland heeft de doelgroep 35-plussers gemaakt tot een speerpunt in het meerjarenbeleidsplan 2013-2016. Naast de bovengenoemde competities gaat Badminton Nederland in de komende jaren diverse competities en toernooien voor veteranen opzetten. Er wordt dan gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Voorzitter Clemens Wortel (regerend kampioen 65+ mannenenkelspel) heeft de groep veteranen in zijn portefeuille en hecht grote waarde aan het binden van deze groep badmintonners aan de bond: "Uit alles blijkt de grote behoefte van tal van veteranen om elkaars krachten en vaardigheden in de badmintonsport te blijven meten, in die zin is de komst van steeds meer landelijke én internationale Masters toernooien een welkome ontwikkeling. Badminton Nederland gaat in samenwerking met de regio's daar de komende jaren aan werken."

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Update Yonex Belgian Junior

6 jaar geleden

volgend artikel

Robin Tabeling: 'Terugblik op Belgian Junior'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws