SportSport

Dag van het wedstrijdbadminton: Almere - TFS Barendrecht

Dag van het wedstrijdbadminton: Almere - TFS Barendrecht

Een oase aan geel. Op het moment dat je de sporthal in Almere binnenstapt ontkom je niet aan de thuiskleur van de club.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruim dertig kinderen genieten deze middag van een clinic van de spelers van het eerste team. En van begin tot eind zie je alleen maar stralende gezichten.

Terwijl de kinderen van BV Almere zich in het zweet werken, bekijkt de Britse aanwinst van Almere, Peter Mills, ontspannen toe. Hij voelt zich hier thuis en vertelt waarom hij naar de ploeg uit Flevoland is gekomen. "In Engeland heb je geen clubcompetitie, wel spelen soms de county's tegen elkaar. Dit [in Nederland] is leuker. Maar ik speel voorlopig geen singles hoor", grapt Mills. "Ik hou het liever bij de dubbels en mixen."

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst verzorgen samen met Alex Vlaar een uitdagende clinic. Niet alleen letterlijk, maar ook zeker figuurlijk, kijken de jeugdige spelers op tegen hun idolen. Aan het eind van de gasttraining worden er aan beide kanten van het net twee treintjes gevormd en wordt er om de beurt naar elkaar toe geslagen.

Langzaam druppelen de andere spelers van het vlaggenschip binnen. Ze verzamelen altijd zo’n twee uur voor een thuiswedstrijd om gezamenlijk te eten. Als laatste is het wachten op Yvonne Sie, maar zij komt nooit met lege handen, weet teammanager Emmy Vlaar. "De ouders van Yvonne hebben een eigen Indische Toko, dus ze neemt altijd iets lekkers mee, bijvoorbeeld een bakje bami."

Even nadat TFS het complex van Almere is binnengestapt, komen ook de eerste kinderen binnen. Ze zijn erg enthousiast en nieuwsgierig, want ze komen voor de loterij, waar volgens de geruchten mooie prijzen worden verloot. Vlak voor het begin van de wedstrijd nemen de kinderen gespannen plaats op de bank. Vragend kijken de kids elkaar aan. Zouden we wat hebben gewonnen? Dan geeft Dave het verlossende antwoord. Met trots neemt Fabienne het Almere-shirt van Dave in ontvangst. Daarnaast worden er nog een handvol andere jeugdspelers blij gemaakt met shirts en tassen.

De sfeer zit er inmiddels goed in. Alle bezoekers worden gastvrij ontvangen en iedereen zegt elkaar gedag. Het is duidelijk dat Almere een echte familieclub is. Veel kinderen hebben dan ook hun ouders meegenomen en kijken met grote ogen naar de verrichtingen van de vaderlandse top. ‘Wow, dat gaat wel snel hè pa?’, zegt een jonge toeschouwer tegen zijn vader.

Terwijl het eerste team de strijd aan gaat met TFS Barendrecht, speelt nog een handjevol Almeerse teams in dezelfde hal competitie. Dit zorgt voor nog meer ambiance en de spelers uit de lagere klassen nemen geregeld een kijkje om de toppers aan het werk te zien.

Aan het eind van de avond kunnen de Almeerse toeschouwers met een goed gevoel naar huis, want Almere wint met 5-3 van TFS uit Barendrecht.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!