SportSport

DKC aan vooravond van kraker tegen VELO

DKC aan vooravond van kraker tegen VELO

Voor badmintonclub DKC staat er aanstaande zondag misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma.

SportSport

Ken je BV OnderOns al?

De Haagse ploeg ontvangt dan in de eigen sporthal 't Zandje Van Zundert/VELO uit Wateringen. Dit duel kan als de enige echte badmintonderby in de Carlton Eredivisie worden bestempeld. Waar VELO voorgaande jaren telkens de betere was in de wedstrijden tegen DKC lijkt een overwinning nu niet zo vanzelfsprekend, gezien de versterkingen aan Haagse zijde.

De confrontaties tussen DKC en VELO zorgen altijd voor de nodige spanning. Veel spelers hebben een verleden bij beide clubs, waardoor de verenigingen elkaar goed kennen. In de zomer nam DKC nog twee spelers over van VELO: Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen. Een fikse aderlating voor de Wateringers. Overigens kwamen beide spelers voorheen al eens uit voor de Hagenaars. Ook Ginny Severien heeft een groot gedeelte van haar carrière bij VELO gespeeld.

Bij VELO spelen Jim Middelburg en Wendy Slaats. Zij kwamen allebei al eens uit voor DKC. VELO-coach Ciraar Slaats treft zondag ook geen onbekende tegenstander. Hij begon zijn loopbaan als trainer bij de Haagse ploeg.

Zowel DKC als VELO speelden afgelopen weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen. DKC verloor, met een flink gehavend team, met 6-2 uit bij Van Zijderveld. VELO deed het een stuk beter. In eigen huis won de ploeg van Slaats met 7-1 van Victoria uit Hoensbroek. VELO kon in dat duel beschikken over 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama. Het is nog de vraag of hij ook zondag acte de presence geeft. DKC kan gelukkig weer beschikken over Van Daalen de Jel. Hij was afgelopen weekend nog geschorst.

De wedstrijd tussen DKC en VELO wordt gespeeld op zondag 16 september in sporthal ‘t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers VELO: Rikkert Suijkerland, Dicky Palyama, Jim Middelburg, Russel Muns, Wendy Slaats, Myke Halkema en Lisa Malaihollo. Coach: Ciraar Slaats.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!