SportSport

DKC komend weekend twee keer in actie

DKC komend weekend twee keer in actie

Gezellig op de foto met Ginny Severien.

Badmintonclub DKC speelt komend weekend twee wedstrijden in de Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haagse vereniging gaat zaterdag eerst op bezoek in Amsterdam voor de wedstrijd tegen promovendus Slotermeer. Op zondag staat er een thuisduel op het programma tegen lijstaanvoerder BC Amersfoort.

Slotermeer komt dit jaar, voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008, weer uit in de hoogste klasse van Nederland. De Amsterdammers begonnen hun rentree in de eredivisie niet onverdienstelijk. In eigen huis werd The Flying Shuttle Barendrecht op een 4-4 gelijkspel gehouden. Die ploeg eindigde vorig seizoen nog als zevende. De tweede wedstrijd kon Slotermeer niet in winst omzetten. Afgelopen zaterdag verloor het team met 5-3 uit bij Victoria. Met zeven punten staat Slotermeer op een vijfde plek in de Eredivisie.

DKC's tegenstander van aanstaande zondag, Amersfoort, begon uitstekend aan de competitie. In de eerste wedstrijd werd 24-voudig landskampioen Duinwijck verrassend eenvoudig opzij gezet. Het werd maarliefst 8-0 voor Amersfoort. De uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht verliep iets minder soepel voor de ploeg van coach Fred van Wankum. Weliswaar werd het 7-1 voor Amersfoort, maar daar zaten wel drie duels bij die over de volledige drie games gingen. Amersfoort staat met vijftien punten aan kop van de eredivisie. Overigens was het team afgelopen seizoen nog verliezend finalist van de eredivisie. VELO was daarin te sterk.

DKC begon het seizoen met een 6-2 verlies uit bij Van Zijderveld. Vorig weekend won VELO in Den Haag met 5-3. Uitslagen die voor DKC veel voordeliger hadden kunnen uitpakken. Blessures en schorsingen stonden betere resultaten in de weg. DKC staat nu zevende met vijf punten. De Hagenaars hopen dat aantal komend weekend wat op te krikken. Zeker tegen Slotermeer liggen er genoeg kansen voor DKC.

De wedstrijd tussen Slotermeer en DKC wordt gespeeld op zaterdag 22 september in sporthal Ookmeerhal in Amsterdam. Adres: Dr. Meurerlaan 4, 1067 SM. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd tussen DKC en BC Amersfoort wordt gespeeld op zondag 23 september in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!