badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC pakt twee punten in openingsduel

Badmintonclub DKC heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Carlton Eredivisie twee punten behaald

DKC pakt twee punten in openingsduel - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar + Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel ontbraken. Dennis wegens een schorsing en Soraya wegens...?
DKC pakt twee punten in openingsduel - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar + Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel ontbraken. Dennis wegens een schorsing en Soraya wegens...?

 

Zaterdagavond werd er uit bij Van Zijderveld in Amstelveen met 6-2 verloren. De Haagse punten werden binnengeslagen door de damesdubbel van Ginny Severien en Eefje Besselink en de mix van Tak Ling Lam en Bouke van Bergen Bravenboer.

DKC verscheen niet op volle sterkte aan de start. De kersverse aankopen Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen konden door verschillende redenen niet meedoen. Toch kon coach Leonard van Velzen een team opstellen die op voorhand zeker niet kansloos was om enkele punten te scoren.

In het herendubbel koos Van Velzen voor de combinatie Thomas Wijers/Mark Caljouw. De talenten hadden het in de eerste game lastig tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld. Deze ging dan ook met 21-12 naar Van Zijderveld. In de tweede game gaven de DKC’ers een stuk beter partij. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk bleken Oey en Van Barneveld in de verlenging net iets te sterk: 22-20.

Op de andere baan hadden Besselink en Severien het een stuk makkelijker tegen het jonge duo Linda Chen/Elisa Piek. Het was de eerste wedstrijd die de DKC-dames samen speelde. Daar was op de baan weinig van te merken. Ze brachten elkaar naar grote hoogten en wonnen met de duidelijke cijfers 21-9 en 21-13.

Door het ontbreken van Van Daalen de Jel en De Visch Eijbergen moest Van Velzen ook flink puzzelen voor de singelpartijen. Het was dan ook geen grote ramp dat alle enkelpartijen voor DKC verloren gingen. Caljouw deed het zeker niet slecht tegen Oey, maar kwam het wat ervaring tekort. Van Bergen Bravenboer speelde goed mee tegen talent Justin Teeuwen, maar laatstgenoemde was net even wat doortastender. Datzelfde gold voor Linda Chen, die met twee keer 21-16 won van Lam. Besselink deed erg haar best tegen Alida Chen. Toch was de geboren Doetinchemse duidelijk een maatje te klein voor haar tegenstander: 21-7 en 21-11 voor Van Zijderveld.

In de mixpartijen had DKC wat meer kans op punten. Het koppel Severien/Wijers speelde nog nooit samen. De twee waren nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld om Van Barneveld en Piek echt aan het wankelen te brengen: 21-16 en 21-17. Op de andere baan was het een stuk spannender. Van Bergen Bravenboer en Lam verloren de eerste game nog van Alida Chen en Teeuwen. De DKC’ers gaven niet op, en pakten de tweede game met 21-16. De laatste game was ongemeen spannend. Het Van Zijderveld-duo had constant een lichte voorsprong, maar Van Bergen Bravenboer en Lam waren telkens niet ver weg. Ze wisten het uiteindelijk tot een verlenging te schoppen, die DKC met 22-20 won. Het betekende de 6-2 einduitslag.

Volgende week speelt DKC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat belooft direct een kraker te worden. VELO uit Wateringen komt namelijk op bezoek in sporthal ’t Zandje. Een derby, die altijd garant staat voor veel strijd. Door de versterkingen aan Haagse zijde, gaat deze wedstrijd waarschijnlijk spannender worden dan ooit. Het duel wordt op zondag 16 september gespeeld om 14.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws