clubzoeker

DKC pakt twee punten in openingsduel

DKC pakt twee punten in openingsduel

Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel ontbraken. Dennis wegens een schorsing en Soraya wegens...?

Badmintonclub DKC heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Carlton Eredivisie twee punten behaald

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond werd er uit bij Van Zijderveld in Amstelveen met 6-2 verloren. De Haagse punten werden binnengeslagen door de damesdubbel van Ginny Severien en Eefje Besselink en de mix van Tak Ling Lam en Bouke van Bergen Bravenboer.

DKC verscheen niet op volle sterkte aan de start. De kersverse aankopen Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen konden door verschillende redenen niet meedoen. Toch kon coach Leonard van Velzen een team opstellen die op voorhand zeker niet kansloos was om enkele punten te scoren.

In het herendubbel koos Van Velzen voor de combinatie Thomas Wijers/Mark Caljouw. De talenten hadden het in de eerste game lastig tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld. Deze ging dan ook met 21-12 naar Van Zijderveld. In de tweede game gaven de DKC’ers een stuk beter partij. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk bleken Oey en Van Barneveld in de verlenging net iets te sterk: 22-20.

Op de andere baan hadden Besselink en Severien het een stuk makkelijker tegen het jonge duo Linda Chen/Elisa Piek. Het was de eerste wedstrijd die de DKC-dames samen speelde. Daar was op de baan weinig van te merken. Ze brachten elkaar naar grote hoogten en wonnen met de duidelijke cijfers 21-9 en 21-13.

Door het ontbreken van Van Daalen de Jel en De Visch Eijbergen moest Van Velzen ook flink puzzelen voor de singelpartijen. Het was dan ook geen grote ramp dat alle enkelpartijen voor DKC verloren gingen. Caljouw deed het zeker niet slecht tegen Oey, maar kwam het wat ervaring tekort. Van Bergen Bravenboer speelde goed mee tegen talent Justin Teeuwen, maar laatstgenoemde was net even wat doortastender. Datzelfde gold voor Linda Chen, die met twee keer 21-16 won van Lam. Besselink deed erg haar best tegen Alida Chen. Toch was de geboren Doetinchemse duidelijk een maatje te klein voor haar tegenstander: 21-7 en 21-11 voor Van Zijderveld.

In de mixpartijen had DKC wat meer kans op punten. Het koppel Severien/Wijers speelde nog nooit samen. De twee waren nog niet goed genoeg op elkaar ingespeeld om Van Barneveld en Piek echt aan het wankelen te brengen: 21-16 en 21-17. Op de andere baan was het een stuk spannender. Van Bergen Bravenboer en Lam verloren de eerste game nog van Alida Chen en Teeuwen. De DKC’ers gaven niet op, en pakten de tweede game met 21-16. De laatste game was ongemeen spannend. Het Van Zijderveld-duo had constant een lichte voorsprong, maar Van Bergen Bravenboer en Lam waren telkens niet ver weg. Ze wisten het uiteindelijk tot een verlenging te schoppen, die DKC met 22-20 won. Het betekende de 6-2 einduitslag.

Volgende week speelt DKC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat belooft direct een kraker te worden. VELO uit Wateringen komt namelijk op bezoek in sporthal ’t Zandje. Een derby, die altijd garant staat voor veel strijd. Door de versterkingen aan Haagse zijde, gaat deze wedstrijd waarschijnlijk spannender worden dan ooit. Het duel wordt op zondag 16 september gespeeld om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!