badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC speelt uit tegen Almere - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC speelt uit tegen Almere

DKC speelt uit tegen Almere - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Badmintonclub DKC uit Den Haag speelt zondag alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen in de Carlton Eredivisie.

De ploeg van coach Leonard van Velzen reist dan af naar Flevoland voor het duel met Almere. Het wordt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd voor de Hagenaars. Almere staat tweede in de eredivisie, en geldt als een van de titelkandidaten.

Almere heeft dit seizoen drie wedstrijden gewonnen en één verloren. Alleen het tweede duel uit bij Duinwijck ging het team van coach Erik Staat ten onder met 5-3. Inmiddels heeft Almere 23 punten bij elkaar geslagen. Daarmee staat de ploeg op een tweede plek in de eredivisie op vier punten van koploper BC Amersfoort.

DKC wist nog geen enkele wedstrijd te winnen in de Eredivisie door onder meer blessures van een aantal spelers. Maar er zit een stijgende lijn in bij de Hagenaars. Waar er afgelopen zaterdag nog een pijnlijke 5-3 nederlaag werd geleden tegen promovendus Slotermeer, herstelde DKC zich zondag goed door een 4-4 gelijkspel tegen lijstaanvoerder Amersfoort. Dat resultaat geeft goede hoop op een punten tegen Almere. DKC staat op plaats zeven in de Eredivisie met twaalf punten. Roosterse en TFS Barendrecht hebben hetzelfde puntenaantal. Duinwijck en Slotermeer staan niet ver weg op de ranglijst. Deze teams hebben beide dertien punten.

De wedstrijd tussen Almere en DKC wordt gespeeld op zondag 30 september in sportcomplex Carl Dekker in Almere. Adres: Bongerdstraat 6, 1326 AB. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers Almere: Saber Afif, Stephan Branderhorst, Dave Khodabux, Peter Mills, Rachel Howard, Thamar Peters, Yvonne Sie, Cheryl Seinen en Manon Sibbald. Coach: Erik Staats.

Spelers DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 39 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws