badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Eclatante overwinning Amersfoort

Amersfoort startte zaterdagavond het seizoen in de Carlton Eredivisie met de wedstrijd tegen het Haarlemse Duinwijck.

 

Coach van Wankum kon niet beschikken over de geblesseerde Gayle Mahulette, zij werd vervangen door de Russische Natalia Perminova welke regelmatig traint bij Amersfoort. En juist zij werd de smaakmaker van de wedstrijd, in het 1e vrouwen enkelspel tegen Akvile Stapusaityte werd alles uit de kast gehaald en het talrijke publiek genoot, de 1e game ging met 23-12 naar Akvile en de 2e met 23-21 naar Natalia. De beslissende 3e game ging wisselend maar steeds met een achterstand voor Natalia, uiteindelijk boog de Russische dit om in game en partij winst. Na afloop van de partij kregen beide speelsters terecht een groots applaus van het talrijke publiek.

Voor deze mooie partij had Amersfoort al een 5-0 voorsprong, in het oog sprong de overwinning van Nick Fransman op Erik Meijs en de winst van Vincent de Vries op Jerry Natenstedt.

In de mannen en vrouwendubbel was BCAmersfoort een maatje te groot voor de Duinwijckers, Jelle Maas en nieuwkomer Robin Tabeling lieten zien dat het een uitstekend dubbel gaat worden. Eefje Muskens en Maartje Verheul waren ook bij de vrouwendubbel oppermachtig.

Kirsten van der Valk boekte een mooi overwinning op Josephine Wentholt in twee game, helaas zullen we Josephine een tijdje gaan missen in de eredivisie door een knie operatie.

Ook in de afsluitende mixen kon de Haarlemse ploeg niet de gehate nul van het scorebord halen, beide mixen gingen ook in twee games naar Amersfoort.

Een goede start voor de ploeg van Fred van Wankum en assistent coach Joeli Residay. De punten zijn hard nodig voor het behalen van de play-offs, want door het zeer onevenwichtige uitzendschema van de bondscoach naar buitenlandse toernooien zal Amersfoort (en vele andere eredivisieclubs) in veel wedstrijden spelers missen. Dit begint komende weekend al met de Belgische Open waar vier spelers van Amersfoort spelen en tevens de eredivisiewedstrijd TFS Barendrecht - Amersfoort op het programma staat.

Amersfoort heeft tot op heden nog geen antwoord gekregen van de bondscoach, op de vraag om een aantal andere toernooien voor de selectie te kiezen zodanig dat de eredivisie niet volledig zal worden vervalst door de uitzendingen.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Van Zijderveld opent nieuw seizoen met ruime overwinning op DKC

6 jaar geleden

volgend artikel

CLEAR! 169 is uit

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws