Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

Eerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit in Nederland

Op dinsdagavond 18 september vindt in Utrecht de allereerste badmintonsimultaan wedstrijd in Nederland ooit plaats.

Internationaal topspeelster en voormalig Europees kampioene Yao Jie, die tijdens de afgelopen Olympische Spelen nog de achtste finale haalde in het vrouwenenkelspel, meervoudig Nederlands Kampioen Eric Pang en dubbelspecialist Ruud Bosch, dagen de Utrechtse badmintonners uit om het in een simultaanwedstrijd tegen hen op te nemen. Alle deelnemers zullen worden gecoached door Lotte Jonathans, voormalig Olympisch kwartfinaliste en nu Ambassadeur van de Week van het Badminton.

Intussen hebben al bijna 80 verenigingen uit heel Nederland zich aangemeld om mee te doen aan de Week van het Badminton. Volgens bondsvoorzitter Clemens Wortel is het niet alleen de hoogste tijd geworden om de sport weer te laten glanzen maar ook het conservatisme in de sport af te schudden. "We moeten onszelf meer profileren. En met ‘we’ bedoel ik ‘de bond’ en alle verenigingen in Nederland. We starten een gezamenlijke inspanning om te laten zien dat badminton een zéér toegankelijke sport is. Iedereen kan het doen. Badminton moet weer sexy worden!"

Topspelers Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch zeiden meteen 'Ja' op het voorstel van de bond om mee te werken aan de eerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit in Nederland. Ook Lotte Jonathans twijfelde geen seconde om de kampioenen van Nederland te coachen in hun wedstrijdjes tegen Jie en Bosch. "Ik weet hun zwakke punten," grapt Lotte.

Het evenement vindt plaats op dinsdag 18 september vanaf 20.00 uur in Sporthal Lunetten (Zwarte Woud 201) te Utrecht. Badminton Nederland organiseert het event in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht en de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

AD: 'Sponsor voor badmintonbond'

5 jaar geleden

volgend artikel

Eredivisieclubs blij met Kick Off

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws