SportSport

Geen badminton zonder vrijwilliger

Geen badminton zonder vrijwilliger

Sinds enkele weken zijn weer duizenden badmintonners begonnen met het nieuwe badmintonseizoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het lijkt vanzelfsprekend om weer de badmintontas te pakken en naar de sporthal te fietsen om de shuttles tijdens de eerste training weer te slaan. Echter is er - om dat mogelijk te maken - dan al veel geregeld. Achter de schermen is er iemand van de vereniging al bezig geweest om de hal te reserveren, shuttles te bestellen, de trainer aan te stellen, de trainingsschema's te maken en zo voort.

Dit soort (en nog vele andere) taken worden al sinds jaar en dag door vrijwilligers van badmintonverenigingen gedaan. De ene persoon doet het vrijwilligerswerk al langer dan een ander en de ene vrijwilliger steekt er weer meer tijd in dan de ander. Elke vrijwillige bijdrage is echter even waardevol, omdat deze bijdraagt aan de organisatie van de badmintonsport. Voor alle badmintonverenigingen geldt: geen badminton zonder de inzet van vrijwilligers.

In de waan van de dag (zeker in het begin van het seizoen) wordt er vaak vergeten even stil te staan bij de inzet van de vele vrijwilligers: van dagelijkse bestuurder tot materiaalman en van jeugdcommissielid tot hoofd technische commissie. Ieder zorgt er voor dat er gebadmintond kan worden. Daarom is vandaag de Dag van de Vrijwilliger in de Week van het Badminton.

Actie Vrijwilliger Bedankt

Met de Actie Vrijwilliger Bedankt heeft Badminton Nederland de afgelopen maanden badmintonverenigingen opgeroepen om hun vrijwilligers op donderdag 20 september te bedanken. De verenigingen zullen vandaag met een klein gebaar (een e-mail) haar vrijwilligers en masse gaan bedanken voor wat zij het afgelopen seizoen voor hun vereniging hebben gedaan. Veertig verenigingen doen mee aan deze actie en zij zullen samen ruim 800 vrijwilligers een e-mailkaartje met een persoonlijke boodschap sturen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!