Interview met Yvonne Sie

Interview met Yvonne Sie

Wie Almere zegt, zegt Yvonne Sie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De 23-jarige Flevolandse is bezig aan haar achtste seizoen in het eerste team van de Almeerse club. Het spelplezier straalt er nog steeds van af bij Yvonne.

Wanneer ben je begonnen met badmintonnen?

"Toen ik klein was ging ik met mijn vriendin Gita Djajawasito mee. Zij was een talent en zo ben ik met de sport in aanraking gekomen. Mijn ouders komen uit Indonesië, dus het zat ook een beetje in de genen. Al snel ben ik toen vanuit Lelystad terecht gekomen bij Almere."

Yvonne speelt ondertussen al jarenlang op het hoogste niveau. Net als Dave vindt ze het niveau van de eredivisie met de jaren wel minder geworden. "Veel spelers gaan toch naar Duitsland of een ander Europees land. Maar het blijft een leuke competitie." Yvonne haalde ook de nationale jeugdselectie, maar stapte daar later uit.

Het favoriete onderdeel van Yvonne is het vrouwendubbel, en dan speelt ze het liefst met Lisa Malaihollo van VELO. "We voelen elkaar zo goed aan. Helaas spelen we niet bij dezelfde vereniging, vanwege de afstand, maar op Master-toernooien en Nederlandse Kampioenschappen spelen we vaak samen. Vroeger speelden we ook samen heel wat EBU-toernooien om zo onze ranking op te schroeven, maar dat werd te duur omdat we alles zelf moest bekostigen. Maar met Thamar Peters gaat het dubbelen nu ook heel goed. Mijn dubbelpartner voelt altijd als een zus voor me. We winnen of verliezen samen."

Wat maakt badminton tot jouw sport?

"Het zit een beetje in de genen en het is gewoon mijn spelletje. Zeker als je van jongs af aan merkt dat je als maar beter en beter wordt. Verder heb ik er ook veel vrienden door leren kennen. Het is helemaal mijn ding."

Yvonne heeft voor het huidige seizoen geen concrete doelstelling op papier gezet, maar weet dat er wel wat van haar wordt verwacht. "Vorig jaar ging het gemengddubbel met Dave heel goed, en dat wil ik dit jaar wel weer. Het vrouwendubbel liep wat minder, maar het klikt nu goed met Thamar. Ik wil vooral gewoon lekker spelen."

Ook over de Week van het Badminton is Yvonne positief. "Ik vind het een leuk en goed initiatief. We hadden hier bij Almere bijvoorbeeld een clinic voor de jeugd door spelers uit het eerste team. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, want dat is heel leuk om te doen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!