badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Iris Tabeling: 'Goud in België'

Het eerste toernooi van het seizoen stond weer voor de deur.

 

De Belgian International bij onze zuiderburen. Vorig jaar haalde ik hier de halve finale met Selena in het damesdubbel en verloor ik in de eerste ronde mijn mix met Jacco Arends. Nu speelde ik weer de damesdubbel met Selena, maar de mix speelde ik weer met mijn vaste partner Jelle Maas. In de dubbel stond ik als tweede geplaatst en in de mix was ik ongeplaatst. Op donderdagavond ben ik richting België gereden en rond 20.00 uur was ik in het hotel. De volgende ochtend moest ik al om 09.00 uur mixen dus redelijk op tijd naar bed gegaan, want de wekker ging alweer om 06.45 uur!

Vrijdagochtend moesten Jelle en ik het opnemen tegen het als zevende geplaatste koppel uit Duitsland, Peter Kasbauer en Isabel Herttrich. We kenden deze tegenstanders en wisten dat het een lastige opgave zou worden. Echter begonnen Jelle en ik redelijk goed aan deze wedstrijd en onze tegenstanders wat minder, wat resulteerde in een super mooie overwinning voor ons! We konden ons goed aan de opgedragen tactiek houden en de Duitsers kwamen totaal niet in hun eigen spel. De tweede ronde was dus een feit en die speelden we later op de avond tegen een sterk Engels koppel. Maar eerst was het tijd om te dubbelen. Om 15.15 uur moesten Selena en ik het opnemen tegen mijn oud teamgenoot Linda Efler en haar dubbelpartner. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar konden hem alsnog naar ons toe trekken en ook in de dubbel stond ik dus in de tweede ronde.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws