badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 4 in Denemarken'

De weerman heeft zon beloofd, dus regent het in Denemarken.

 

Met een drukke week achter de kiezen zit ik even te ontspannen op mijn nieuwe Ikea POÄNG relax stoel. Afgelopen week was namelijk de kick off van het nieuwe badminton seizoen. De eerste officiële cup wedstrijd werd gespeeld op donderdag 30 januari tegen een middenmoter in de hoogste league, Gentofte. Hoewel dit team een arsenaal aan goede spelers heeft, kwamen ze niet met de sterkste troeven aan wal. Een jong getalenteerd team reisde af naar Copenhagen. Overigens was dit niet de begin van de competitie, maar een cup match. Zie het als het beker toernooi in Nederland.

Waar normaal Scott Evans de eerste plek bezet als sterkste single speler, werd het nu Joshua Eipe. De beste jongen kende ik voor ik de wedstrijd begon niet. Een getalenteerde, snelle, kleine, harde werker, zo werd die omschreven. Aan mij de taak om de spits af te bijten. De eerste paar rally's waren van beide kanten van korte duur. Maar na de eerste pauze van 11 punten werden de rally's lang, spectaculair en bevochten. De stand geeft een vertekend beeld van de werkelijke wedstrijd. Want hoewel ik de partij met 15 en 17 wist te winnen, duurde hij maar liefst 45 minuten.

Helaas heeft ons team net niet kunnen winnen, want de totale eindstand werd 7-6 in het voordeel van Gentofte. Ondanks het verlies was dit een mooi opwarmertje voor aankomende dinsdag waar we gaan spelen tegen Hvidovre. Zelfde tijd, zelfde plaats.

Lees de rest van het verhaal op de website van Jordy Hilbink.

geplaatst door

verkregen via Jordy Hilbink

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws