badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Kirsten van der Valk: 'Van VWO naar fulltime badminton met Team van der Valk'

Het afgelopen seizoen was het wat stil rondom Kirsten van der Valk. Dit alles had te maken met de focus op het afronden van het VWO.

Kirsten van der Valk: 'Van VWO naar fulltime badminton met Team van der Valk' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Kirsten van der Valk: 'Van VWO naar fulltime badminton met Team van der Valk' - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Ze zat weliswaar op een LOOT-school waarbij het examen verspreid over twee jaar kan worden afgelegd. Echter ruim een jaar geleden is besloten het toch in één jaar te doen om de weg vrij te maken voor fulltime badminton met ingang van seizoen 2012-2013, haar laatste junioren-seizoen (U19).

De tentamens en examens vroegen alle aandacht en alles was gericht op het halen van het diploma waardoor de verwachtingen bij de toernooien niet altijd hoog gespannen waren. Desondanks waren er wel wat hoogtepunten zoals haar deelname aan het WJK in Taiwan in het individuele toernooi waarbij ze in de eerste ronde helaas direct de uiteindelijke nummer 2 trof, de winst in het damesenkel op het Carlton International Youth Tournament, de finale van de play-offs met het eerste team van BC Amersfoort, het halen van de tweede ronde in het damesenkel bij de Dutch International en op hetzelfde toernooi de kwartfinale in het gemengd dubbel met Erik Meijs.

Begin juni wist zij op het NJK de halve finale te bereiken in het damesenkel en een mooie afsluiter van het seizoen was het winnen van de Carlton GT Cup met het eerste team van BC Amersfoort. Inmiddels heeft zij het VWO-examen met glans gehaald (natuur- en techniekprofiel) en kan zij zich nu volledig storten op het badminton.

Lees de rest van het verhaal op de website van Kirsten van der Valk.

geplaatst door

verkregen via Kirsten van der Valk

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Duinwijck start Carlton Eredivisie in Amersfoort

7 jaar geleden

volgend artikel

The Flying Shuttle '57 terug op bekend terrein

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws