badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Opnieuw 5-3 verlies Van Zijderveld

Het vlaggenschip van badmintonvereniging Van Zijderveld had zaterdag de koploper van de Carlton Eredivisie, Amersfoort, niet kunnen verrassen.

 

In de Juliana van Stolberghal waren de spelers uit de Keistad met 5-3 te sterk voor de Amstelveense formatie. Het betekende de derde nederlaag in een uitwedstrijd voor Van Zijderveld met alle drie eenzelfde einduitslag. Bij de Amstelveners was Alida Chen met twee winstpunten wederom belangrijk voor het team. Ondanks het verlies blijft de Amstelveense ploeg met 22 punten vierde op de ranglijst.

In het mannendubbel was het koppel Norbert van Barneveld/Justin Teeuwen in twee games kansloos tegen de Amersfoortse combinatie Maas/Tabeling. De Van Zijderveldvrouwen Linda Chen en Elisa Piek kwamen door het winnen van de tweede game in het vrouwendubbel nog wel op gelijke hoogte met de ervaren Amersfoortse vrouwen Muskens en Verheul, maar in de beslissende game hadden ze niets meer in te brengen.

Door de verloren partijen van kopman Lester Oey en Linda Chen, tegen respectievelijk Nick Fransman en Kirsten van der Valk, in de eerste enkelspelen kwam Van Zijderveld op een 4-0 achterstand. De tweede single-spelers Justin Teeuwen en Alida Chen, zij wonnen van respectievelijk Vincent de Vries en Jasmijn Manenschijn, brachten de stand terug voor Van Zijderveld op 4-2.

In het gemengddubbelspel werden de punten gedeeld. Eerst kwam het koppel Van Barneveld/Piek in de partij met de nog ongeslagen Amersfoortse combinatie Maas/Muskens te kort, tenslotte sleepte het duo Oey/Alida Chen het derde punt voor Van Zijderveld binnen door het Amersfoortse koppel Tabeling/Verheul in een spannend duel hun eerste verlies in de competitie toe te brengen. Eindstand: 5-3.

Aanstaande zaterdag 6 oktober ontvangen de Amstelveners in de zesde speelronde Dekker Almere. De derby in De Meerkamp begint om 18.00 uur, de toegang is gratis.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Jordy Hilbink: 'Trainingsweek 8 in Denemarken'

6 jaar geleden

volgend artikel

Malheur voor de bekende badmintonclub in Almere

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws