SportSport

Roosterse kijkt naar boven

Roosterse kijkt naar boven

Ploeg lijkt er sterker op geworden met vijf nieuwe spelers

clubzoeker

Ken je BC Heemskerk al?

De groots uitgebouwde formatie van Roosterse begint aan het derde seizoen in de eredivisie badminton. Er zijn liefst vijf nieuwe speelsters en spelers, terwijl alleen Rachelle Haan vertrok naar België en Jente Paesen naar concurrent Victoria.

Roxanne Molenmaker (25) keert terug na een jaar Almere, waar haar resultaten tegenvielen. "Maar het was er allemaal veel professioneler. De mensen zijn er veel duidelijker in hun uitspraken dan in het zuiden. Dat was wennen, maar wel zo fijn."

Molenmaker speelde bij Almere er op één, een loodzware opgave. De Bocholtzse is blij met haar terugkeer op het oude nest. "Ze hebben in Roosteren veel geleerd. De opzet van de club is op korte termijn sterk verbeterd met, trainers en medische begeleiding. Ze zitten nu kort het niveau van topclubs aan.

De selectie is nu héél erg breed en dus zal ik ook weer moeten knokken voor mijn plaats. Ik train nu al zes, zeven weken vijf avonden per week. Aan mijn conditie zal het zeker niet liggen", aldus de strijdvaardige speelster die verleden seizoen nog hoog in de charts stond voor 'badmintonbabe of the year'.

Goede scouting in België leverde verder de komst op van Debbie Janssens uit Gent, routinier Roel van Heuckelom en het pas 18-jarige talent Marijn Put. Hij was onlangs nog drie weken op trainingsstage in Maleisië, deels een cadeau van zijn ouders voor zijn verjaardag en deels van zelf bij elkaar gewerkt geld. Terugblikkend: "Het was puur afzien maar ik heb er héél veel geleerd, vooral op tactisch gebied." Over zijn optreden in Roosteren zegt de Hasseltse student kynesie: "De eredivisie is toch wel een stuk sterker dan de Belgische. Daar kan ik een hoop van opsteken."

De nieuwe trainer Igo Jonge was enigszins beduusd toen hij door Paul Doveren gevraagd werd om de selectie van Roosterse onder zijn hoede te nemen. De Helmondenaar toog direct naar Denemarken om er een stage te doen bij de bekende trainer Ron Daniëls. "Daar heb ik op erg veel geleerd." Jongen promoveerde afgelopen seizoen met Veghel naar de eerste divisie.

"Maar eredivisie is toch wel heel andere koek. Wekelijks in de belangstelling staan. Je mening gaat ertoe doen. Dat wordt wennen."

De 52-jarige personeels- en salarisadministratieman toont zich verheugd met de brede selectie. "Je ziet nu al dat de concurrentiestrijd hevig is. Slechts een enkeling is zeker van zijn plek", daarbij doelend op kopman Nottelman en dubbelkanon Dennis Dubbelman.

Leon Nottelman is wellicht de beste enkelspeler van Nederland, maar conditioneel schort er altijd wel wat, een gevolg van diens levensstijl. Bij Roosteren is hij met recht onomstreden. Samen met mede-frontman Dubbelman vormt hij ook een topdubbel.

"Wij rekenen nog niet op een plaats in de play-offs, maar we willen op een gedegen plek eindigen", stelt manager Karel Hellebrekers.

Roxanne Molenmaker kijkt ook reikhalzend uit naar de competitie. "Ik ben met open armen ontvangen. Dat is een fijn gevoel. Het gaat zeker een goed seizoen worden."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!