badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

START-training voor recreanten gelanceerd

Een groep van dertien enthousiaste beginnende badmintonners en een zo nog enthousiastere trainster verzamelden zich bij het Racketcentrum in Breda

 

Een training specifiek gericht op recreatieve spelers.

Dit gebeurde in het kader van de Dag van de Recreant tijdens de Week van het Badminton. De START-trainingen zijn bedoeld voor nieuwe beginnende leden van verenigingen, maar ook nieuwsgierige niet-leden kunnen zich aanmelden voor het 12-weken durende trainingsprogramma. Gedurende de trainingen worden de fijne kneepjes van het badminton geleerd en staan daarnaast fitheid (gezondheid) en gezelligheid centraal.

Tijdens de training oogden sommige deelnemers nog wat onwennig, maar naarmate de training vorderde zag je bij iedereen al progressie. Trainster Tiny Boeren geeft de spelers ook veel individuele aandacht, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt. De jongste deelnemer aan de serie trainingen is 23 jaar, terwijl de oudste 60 lentes jong is.

Boeren geeft de training met veel passie. "Ik vind het ook erg leuk om te doen. Alle deelnemers zijn enthousiast en stellen ook vragen. Ze zijn heel leergierig. Dat is leuk. Ik vind het een heel goed initiatief en wil de deelnemers de komende weken graag leren welke slagen er allemaal zijn binnen het badminton." Met trots nam Boeren na de training het officiële handboek voor de START-trainingen in ontvangst uit de handen van bestuurslid Henkjan Woltinge.

Laagdrempelig

De reacties na afloop van de START-training waren zeer positief. "Ik vind het heel leuk", vertelt badmintonster Annemiek Vermeer. "Heb ook al veel geleerd, bijvoorbeeld hoe je een dropshot en netdrop moet spelen." "Je leert ook snel de techniek", vult Rosemarijn de Regt aan. "Het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met badminton."

"Het is een prima idee", zegt Hans Emmerik, voorzitter van de Recreatieve Badmintonbond Breda. Hij keek met een zeer tevreden blik naar de eerste training. "Hier was echt behoefte aan. Dit gaan we wat mij betreft in de toekomst in ieder geval één en misschien wel twee keer per jaar organiseren."

Ervaringen delen

Ook bestuurslid recreanten van Badminton Nederland, Henkjan Woltinge, en de wethouder van Sport in de gemeente Breda, Bob Bergkamp, waren aanwezig bij de lancering van het START-programma. Na afloop van de training gingen zij met de deelnemers in gesprek over hun ervaringen met START. Lotte Jonathans, ambassadeur van de Week van het Badminton, schoof onder het genot van een kopje koffie en een stuk appeltaart ook aan.

Ronduit werd er gesproken over de badmintonsport en er kwamen een paar mooie oneliners naar voren zoals: "Badminton is heel toegankelijk", "Je slaat al vrij snel een leuke rally" en "We willen graag langer dan een uur trainen."

Na afloop van de eerste START-training kregen alle deelnemers wat kleine presentjes mee naar huis, waaronder een stappenteller. "Speel eens een wedstrijdje met allebei een stappenteller en kijk wie er het minst loopt!", besloot Lotte met een glimlach.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws