badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Sterk deelnemersveld in Maastricht tijdens eerste toernooi AB-circuit

Zaterdag 15 september heeft het eerste aangepast badmintontoernooi van het seizoen plaatsgevonden bij MGS Maastricht.

 

Het altijd goed georganiseerde toernooi had dit jaar een breed deelnemersveld. De organisatie had het voor elkaar gekregen om Belgische en Duitse tegenstanders naar Maastricht te laten komen.

Staand

In de mannen enkel staand zorgden dit voor een grote verrassing. Belgisch kampioen Bob Biesmans en Nederlands Kampioen Eddy Boerman troffen elkaar in de halve finale. Bob versloeg Eddy, die vrijdag nog Nederlands politiekampioen in de D-categorie werd, met duidelijke cijfers. In de finale versloeg de sterke Belg Guus Maassen, welke in de halve finale de bij de mannen spelende Carmen van Kester had verslagen. Guus Maassen en Eddy Boerman wonnen wel de mannendubbel titel. In de finale rekende zij af met het Belgische koppel Bob Biesmans en Thomas Melotte.

In de vrouwen enkel B poule was Anouk Hacquir de grote verrassing. De 13-jarige speelster van MGS Maastricht speelde haar eerste toernooi en bereikte meteen de finale. Deze speelde zij tegen Daphne van Es van het Goudse ISV. Daphne bleek nog te sterk voor Anouk en haalde de gouden plak in de B-categorie binnen. Gerda Hondeveldt won het vrouwen enkel A. Zij won in de finale van haar dubbelpartner Anouk Meijs. Het vrouwendubbel, waarbij de A en B categorie samen speelden, kwam op naam van Carmen van Kester en Tess Scheele. Na een zeer spannende partij tegen de runner-ups Anouk Meijs en Gerda Hondeveldt.

Zit

Het zitbadminton komt oorspronkelijk uit Limburg en mocht dus niet ontbreken op het Maastrichtse toernooi. Het enkelspel kwam op naam van de nummer twee geplaatste Oebele de Vries die in de finale de eerste geplaatste Hans van Buuren in een driesetter versloeg. Samen met John Eijpe pakte Oebele de Vries ook de titel in het zit dubbel. Zij lieten hiermee het duo Peter Hacquir en Paul Nijsten achter zich.

Rol

Naast wereldkampioene Ilse van der Burgwal zal Inge Bakker ook dit seizoen haar partijen bij de mannen gaan spelen. De twee zullen ook samen gaan deelnemen in de mannendubbel. Dit niet zonder resultaat. Zij haalden zilver, alleen het duo Jordy Brouwer Von Gonzenbach en Rowan van der Krogt bleek te sterk in de finale. Ilse van der Burgwal schreef het mannen enkel A op haar naam. Zij versloeg Timo de Bakker in de finale in twee sets. Het mannen enkel B rol kwam op naam van Ger ph Hermans. Hij versloeg in de finale de als eerst geplaatste Duitser Marcel Hörenbaum.

Het vrouwen enkelspel kwam op naam van de Belgische Elke Rongen. Zij versloeg haar landgenoot Ann de Raeymaecker in de finale. Bij het dubbel spel in de B catagorie speelden de mannen en vrouwen door elkaar. De winst ging naar het gelegenheidsduo Marcel Hörenbaum en Leen van der Toorn. Zij versloegen in de finale Ger ph Hermans en Ann de Raeymaecker. Ook de derde plek is er één om bij stil te staan. Deze ging naar het Theo Eerkens en Huibert van Woerkom. Het kersverse duo van BC Culemborg speelden voor het eerst samen een toernooi en zijn een belofte voor de toekomst.

Alle uitslagen en winnaars het toernooi zijn te vinden op toernooi.nl. Het volgende toernooi vindt plaats op 27 en 28 oktober in Beek. Voor deze Open Limburgse Kampioenschappen is de inschrijving reeds geopend.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Meer nieuws