clubzoeker

Tips van Lotte: Verenigingstip #2

Tips van Lotte: Verenigingstip #2

Het lastigste van het organiseren van een open dag om kennis te maken met uw vereniging is het ervoor zorgen dat er voldoende deelnemers zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Werf actief deelnemers voor uw open dag

Als u uw datum heeft geprikt, uw programma van de middag/avond klaar heeft, de accommodatie heeft vastgelegd, uw trainers en begeleiders heeft geregeld en de nazorg (informatiefolder vereniging en vervolgaanbod op open dag) gereed hebt, heeft u datgene gedaan wat u zelf het makkelijkste in de hand hebt. Bij het werven van deelnemers aan de open dag bent u afhankelijk van de wil en wens van de potentiële badmintonners om uw open (mid)dag te bezoeken. Dat heeft u niet helemaal zelf in de hand, maar als u er goed over nadenkt kunt u zonder veel werk wel uw open dag onder de aandacht brengen.

Zorg voorafgaand aan elke open dag voor een goed persbericht. In het promotiepakket van Badminton Nederland zit een voorbeeld die u goed kunt gebruiken. In een kort persbericht vertelt u wat u voor wie gaat doen en natuurlijk waar en wanneer (dag en tijd). Stuur dit bericht naar alle lokale media (landelijke kranten met regionale katernen, huis-aan-huisbladen, kabelkrant, lokale radio en tv en dergelijke). Met een uurtje googlen op internet heeft u deze redactie-adressen zo verzameld en heeft u er veel profijt van. Deze media zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws, dus uw bericht over uw open dag is zeker welkom.

Naast het versturen van een persbericht voor de lokale media, is het verstandig om ook uw doelgroep gericht te benaderen. Neem actief contact op met basisscholen en buitenschoolse opvang als u een open dag voor kinderen organiseert en nodig hen persoonlijk uit om langs te komen. Indien u een open dag voor volwassenen organiseert laat dan in de directe omgeving van uw sporthal zien dat u de open dag organiseert (dat kan door zeer lokaal in de omgeving te flyeren, een zaterdagmiddag in het lokale winkelcentrum te staan en een poster op te hangen in de supermarkt). Vermeld hierbij altijd hoe en waar men zich voor deze open dag kan aanmelden.

Tot slot is de ultieme manier om deelnemers te werven om ze iets leuks in het vooruitzicht te stellen: bijvoorbeeld een gratis lidmaatschap van de vereniging van enkele maanden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!