Van Zijderveld opent nieuw seizoen met ruime overwinning op DKC

Van Zijderveld opent nieuw seizoen met ruime overwinning op DKC

Zaterdag 8 september speelde Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen de eerste ronde in de Carlton Eredivisie 2012-2013 thuis tegen BC DKC uit Den Haag.

clubzoeker

Maak kennis met Robin Tabeling!

In een matig gevulde sporthal De Meerkamp kreeg het aanwezige publiek erg leuke partijen voorgeschoteld.

Ten opzichte van het vorig seizoen kwamen beide verenigingen uit in een gewijzigde en vernieuwde opstelling.

Bij DKC zijn Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen van landskampioen VELO overgekomen en is het team aangevuld met spelers uit het tweede: Thomas Weijers en Eefje Besselink. Wegens schorsing (een rode kaart, vorig seizoen opgelopen tijdens de finalewedstrijd om de Carlton GT Cup) speelde Dennis van Daalen de Jel in dit duel niet mee.

Bij Van Zijderveld is het team door het vertrek van Robin Tabeling naar Amersfoort en het stoppen van Monique van der Wouden eveneens gewijzigd; de jeugdigen Justin Teeuwen en Alida Chen zijn hun vervangers. Verder bestaat het Amstelveense team uit kopman Lester Oey, Norbert van Barneveld, Linda Chen, Georgy van Soerland en Elisa Piek.

De eerste game in het mannendubbel tussen Lester Oey/Norbert van Barneveld en Mark Caljouw/Thomas Weijers ging relatief gemakkelijk naar Van Zijderveld met 21-12. In de tweede kregen de mannen van DKC meer grip op het spel. Met een nipte voorsprong en een pauze bij de stand 11-10 voor de Amstelveners ontstonden hierna spannende rally’s, waarbij uiteindelijk Oey en Van Barneveld aan het langste eind trokken: 22-20 (stand 1-0).

De Van Zijderveldvrouwen Elisa Piek en Linda Chen kwamen tegen de ervaren Ginny Severien en Eefje Besselink niet goed in de wedstrijd en liepen voortdurend tegen een regelmatige achterstand op. Beide games werden daardoor verloren met 9-21 en 13-21 (1-1).

Zowel de beide mannenenkelspelen als de twee vrouwensingles gingen in straight games naar de Amstelveense ploeg. Justin Teeuwen maakte allereerst in een spannende wedstrijd tegen Bouke van Bergen Bravenboer, niet de minste tegenstander, de 2-1 (21-17 en 21-14), Linda Chen won vervolgens van haar geduchte tegenstandster Tak Ling Lam met twee keer 21-16 (3-1), waarna Alida Chen (21-7 en 21-11 tegen Eefje Besselink) en Lester Oey (21-16 en 21-13 tegen Mark Caljouw) de tussenstand op 5-1 in het voordeel van Van Zijderveld zetten.

Die ruime voorsprong werd door de thuisploeg opnieuw vergroot via het duo Van Barneveld/Piek, die in de eerste gemengd dubbel het koppel Weijers/Severien met 21-16 en 21-17 opzij hadden gezet (6-1). De tweede mix ging in drie zeer enerverende games, en waarbij de laatste bloedstollend was, naar het team van DKC. Ondanks de vechtlust van het nieuwe Van Zijderveldkoppel Teeuwen/Chen (Alida) ging de winst naar het ervaren duo Van Bergen Bravenboer/Lam: 21-19, 16-21 en 20-22.

Dit bepaalde de eindstand op 6-2 voor Van Zijderveld Amstelveen in de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Voorwaar een goede start van de Amstelveense formatie, met smaak naar meer...

Voor alle uitslagen zie de Carlton Eredivisie site.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!