badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Zijderveld opent nieuw seizoen met ruime overwinning op DKC

Zaterdag 8 september speelde Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen de eerste ronde in de Carlton Eredivisie 2012-2013 thuis tegen BC DKC uit Den Haag.

 

In een matig gevulde sporthal De Meerkamp kreeg het aanwezige publiek erg leuke partijen voorgeschoteld.

Ten opzichte van het vorig seizoen kwamen beide verenigingen uit in een gewijzigde en vernieuwde opstelling.

Bij DKC zijn Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen van landskampioen VELO overgekomen en is het team aangevuld met spelers uit het tweede: Thomas Weijers en Eefje Besselink. Wegens schorsing (een rode kaart, vorig seizoen opgelopen tijdens de finalewedstrijd om de Carlton GT Cup) speelde Dennis van Daalen de Jel in dit duel niet mee.

Bij Van Zijderveld is het team door het vertrek van Robin Tabeling naar Amersfoort en het stoppen van Monique van der Wouden eveneens gewijzigd; de jeugdigen Justin Teeuwen en Alida Chen zijn hun vervangers. Verder bestaat het Amstelveense team uit kopman Lester Oey, Norbert van Barneveld, Linda Chen, Georgy van Soerland en Elisa Piek.

De eerste game in het mannendubbel tussen Lester Oey/Norbert van Barneveld en Mark Caljouw/Thomas Weijers ging relatief gemakkelijk naar Van Zijderveld met 21-12. In de tweede kregen de mannen van DKC meer grip op het spel. Met een nipte voorsprong en een pauze bij de stand 11-10 voor de Amstelveners ontstonden hierna spannende rally’s, waarbij uiteindelijk Oey en Van Barneveld aan het langste eind trokken: 22-20 (stand 1-0).

De Van Zijderveldvrouwen Elisa Piek en Linda Chen kwamen tegen de ervaren Ginny Severien en Eefje Besselink niet goed in de wedstrijd en liepen voortdurend tegen een regelmatige achterstand op. Beide games werden daardoor verloren met 9-21 en 13-21 (1-1).

Zowel de beide mannenenkelspelen als de twee vrouwensingles gingen in straight games naar de Amstelveense ploeg. Justin Teeuwen maakte allereerst in een spannende wedstrijd tegen Bouke van Bergen Bravenboer, niet de minste tegenstander, de 2-1 (21-17 en 21-14), Linda Chen won vervolgens van haar geduchte tegenstandster Tak Ling Lam met twee keer 21-16 (3-1), waarna Alida Chen (21-7 en 21-11 tegen Eefje Besselink) en Lester Oey (21-16 en 21-13 tegen Mark Caljouw) de tussenstand op 5-1 in het voordeel van Van Zijderveld zetten.

Die ruime voorsprong werd door de thuisploeg opnieuw vergroot via het duo Van Barneveld/Piek, die in de eerste gemengd dubbel het koppel Weijers/Severien met 21-16 en 21-17 opzij hadden gezet (6-1). De tweede mix ging in drie zeer enerverende games, en waarbij de laatste bloedstollend was, naar het team van DKC. Ondanks de vechtlust van het nieuwe Van Zijderveldkoppel Teeuwen/Chen (Alida) ging de winst naar het ervaren duo Van Bergen Bravenboer/Lam: 21-19, 16-21 en 20-22.

Dit bepaalde de eindstand op 6-2 voor Van Zijderveld Amstelveen in de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Voorwaar een goede start van de Amstelveense formatie, met smaak naar meer...

Voor alle uitslagen zie de Carlton Eredivisie site.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws