Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

Selena Piek en Iris Tabeling hebben tijdens de Yonex Belgian International goud gewonnen in het vrouwendubbel.

In de finale was het koppel met 24-22 en 21-18 te sterk voor onze landgenote Judith Meulendijks en Johanna Goliszewski.

De toeschouwers in het Belgische Leuven kregen een bloedstollende eerste set voorgeschoteld. De koppels gaven elkaar niets toe en het gat werd nooit meer dan drie punten. Aan het eind van de eerste game bleef het stuivertje wisselen. Uiteindelijk trokken Piek en Tabeling de eerste game met 24-22 naar zich toe. In de tweede game ontliepen de vrouwen elkaar opnieuw niet veel. Aan het einde van de game trokken Piek en Tabeling wederom aan het langste eind: 21-18.

Koen Ridder mocht na afloop van de finale van het mannendubbel ook het hoogste schavot betreden. Samen met zijn Poolse medespeler Adam Cwalina was Ridder als vijfde geplaatst en dat maakte het duo meer dan waar. In de finale werd het Britse koppel Marcus Ellis/Paul van Rietvelde met 21-18 en 21-17 verslagen.

Nadat de eerste game met 21-18 binnen was, begon het Nederlands-Poolse koppel aan de tweede game. Achterstanden van 8-11 en 10-14 wisten ze om te buigen; na 14-14 ging het spel gelijk op tot 17-17. Vervolgens kwam het Engels-Schotse koppel er niet meer aan te pas en konden Koen en Adam zegevieren met 21-17.

Dicky Palyama stond vandaag ook in de finale. In het mannenenkelspel nam hij het op tegen Andre Kurniawan Tedjono. De speler uit Indonesië, als derde geplaatst in Leuven, won met 17-21 21-8 21-13 van onze landgenoot. In de derde, beslissende game kwam Dicky nog terug tot 11-14, maar kon hij vervolgens de afstand tot zijn tegenstander niet kleiner maken. Ondanks dit verlies kan Dicky tevreden zijn met dit verder prima gespeelde toernooi.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

CLEAR! 170 is uit

5 jaar geleden

volgend artikel

Yao Jie als eerste geplaatst op Yonex Dutch Open

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws