badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

VELO speelt eerste wedstrijd thuis

Sommigen vinden het jammer dat de zomer weer voorbij is, maar ik persoonlijk heb daar geen moeite mee.

 

Want er staat een nieuw badminton seizoen voor de deur. Afgelopen zaterdag was het zover, VELO thuis tegen BC Victoria.

Ook dit jaar waren onze vrijwilligers al vroeg aan de slag om de hal op te bouwen, voor deze eerste wedstrijd. Natuurlijk waren ook alle trouwen fans aanwezig, de hal was goed gevuld.

Als eerste verschenen de dames dubbel en heren dubbel op de banen. Voor VELO kwamen Jim Middelburg en Russell Muns voor hun dubbel op de baan. Zij speelde tegen Ben Meas en Freek Golinski. Onze "jongens" wisten al snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met 21-14 en 21-13 was het eerste punt binnen. De dames, Wendy Slaats en Myke Halkema hadden duidelijk een beetje meer moeite met hun tegenstanders ,Lieke Meas en Jessie van Wijk. Na een spannende eerste set (19-21) Volgde nog zo'n spannende set, helaas verloren onze dames deze set met 20-22.

Toen was het tijd voor een "oude bekende", Dicky Palyama komt dit jaar weer voor VELO uit. Ik zou haast zeggen "natuurlijk" begon hij met een achterstand tegen Robert Kwee. Bij een gelijk stand van 17-17 vond Dicky het wel genoeg en pakte de eerste set met 21-18. Ook in de tweede set, was er de achterstand, het gelijk spel en de uiteindelijke winst (21-18) . Onze eerste dame, Lisa Malaihollo speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen Mireille van Daal. In de eerste set is niet elk punt van zelf sprekend voor Lisa (21-19) Maar in de tweede set, neemt Lisa al snel de leiding. En laat deze niet meer gaan, zo wint zij deze set met 21-10.

Natuurlijk worden onze spelers ook dit jaar weer bijgestaan van alle mogelijk advies door Ciraar Slaats en Edwin Lathureru (beter bekend als "Kees"). De tussenstand is op dit moment 3-1, geen slecht begin van het nieuwe seizoen. Rickert Suijkerland neemt het in tweede mannen enkel op tegen Paesen. Met aantal hele mooie slagen, weet Rickert de eerste set te winnen met 21-18. Rickert zet dit spel in de tweede set prima door en wint ook deze set (21-17).

Wendy Slaats speelt op de baan ernaast tegen Denise Hall. De eerste set is geen probleem voor Wendy met 21-11, lijkt de winst binnen. Maar niets is minder waar, want de tweede set verliest zij op een nippertje met 21-23. Dus een derde set voor de dames. Wendy is niet van plan om deze set te verliezen........... dat doet ze ook niet. Met 21-17 is het vijfde punt voor VELO binnen.

Dan als laatste de twee mixen, Jim en Myke nemen het op tegen Ben Maes en Lieke Maes. Met de eerste set 21-11 zetten Myke en Jim een stempel. Maar in de tweede set komen de tegenstanders knap terug (13-21) Maar in de derde set zijn Jim en Myke weer de baas en het zesde punt is een feit. (21-16) Rickert en Lisa spelende de laatste mix van de avond tegen Jessie van Wijk en Freek Golinsy.Het vertrouwde spel van Lisa met Rickert samen, is vanaf het begin een mooi samen spel.In de eerste set heeft de tegenpartij niets in te brengen, met 21-11 word deze set gewonnen. In de tweede set was er iets meer weerstand van de tegenstanders, Maar lisa en Rickert bleven stabiel spelen en wonnen ook deze set. (21-17).

De eerste wedstrijd van het seizoen!! En gelijk met 7-1 winnen...........beloofd dit een mooi seizoen??? Volgende week zondag 16 september 14.00 uur speelt VELO uit tegen DKC. Sporthal t'Zandje in Den Haag. Allemaal komen kijken!!!....

VELO - Victoria (7-1)

  • MD Middelburg/Muns - Maes/Golinski 21-14 21-13
  • VD Halkema/Slaats - Maes/van Wijk 19-21 20-22
  • 1e ME Palyama - Kwee 21-18 21-18
  • 1e VE Malaihollo - van Daal 21-17 21-10
  • 2e ME Suijkerland - Paesen 21-18 21-17
  • 2e VE Slaats - Hall 21-11 21-23 21-17
  • GD Middelburg/Halkema - Maes/Maes 21-11 13-21 21-16
  • GD Suijkerland/Malaihollo - van Wijk/Golinsky 21-11 21-17

geplaatst door

verkregen via VELO

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

TFS'57 met 7-1 winst terug in de Carlton Eerste Divisie

6 jaar geleden

volgend artikel

DKC pakt twee punten in openingsduel

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws