We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

"VELO kreeg meteen een lesje karma..."

De kop is eraf en met nog 17 wedstrijden te gaan is de staart nog lang niet in zicht. Dit was voor mij de reden om ook weer eens in de spreekwoordelijke pen te klimmen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Carlton Eredivisie

Het zal de afgelopen week niemand ontgaan zijn dat Carlton de eredivisie dit jaar zal gaan sponsoren. Dit werd vorige week door Ton Wijers bekend gemaakt, over wie ik het later in deze column ook nog wil hebben.

Tijdens de officiële kick-off van de eredivisie werd dit nieuws naar buiten gebracht. Aanvankelijk had ik weinig zin om hierbij aanwezig te zijn, mede omdat het op een dinsdagavond op een uur rijden werd gehouden. Toch ben ik uiteraard wel gegaan en niet in de minste plaats omdat ik wel volledig achter dit idee sta.

Helaas was mijn scepsis die ik had over deze kick-off niet ongegrond. Het was allemaal nog een beetje knullig met twee fotografen (Alex van Zaanen en René Lagerwaard) en én die hard badmintonfan (Dagmar de Jonge) in een slecht gevuld zaaltje opgevuld met badmintonners en coaches.

Toch juich ik dit idee toe. Alleen nu kwam het over, en dit was waarschijnlijk ook zo, dat het allemaal op het laatste moment geregeld en georganiseerd moest worden. Voor volgend jaar zou ik graag zien dat er een hele dag voor deze kick-off uitgetrokken wordt.

Houd deze happening dan in een mooie sporthal en laat daar ook meteen alle wedstrijden uit de eerste speelronde afwerken. Op deze manier heb je sowieso alle spelers bijeen en zal er ook veel meer publiek op af komen. Zo krijgt de Carlton Eredivisie waarschijnlijk wel het aanzien wat het verdient. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden en de mensen van wie ik dit idee gejat heb ook.

Soraya

De afgelopen zomer zijn er natuurlijk weer enkele opmerkelijke transfers afgerond en daar wil ik het graag ook nog even over hebben.

DKC heeft met Soraya en Dennis natuurlijk gouden zaken gedaan. Dat Dennis terugging naar DKC daar wachtte deze club al jaren met smart op. Hijzelf volgens mij ook en daarom is dit niet zo'n heel opmerkelijke transfer.

Die van Soraya overigens wel. In juni sprak ik Soraya nog, die ik overigens heel hoog heb zitten. Ze komt op mij altijd heel verstandig over en daarnaast ben ik een groot fan van haar kwaliteiten. Op die leeftijd al op alle onderdelen top van Nederland zijn, alsmede twee keer behorend tot het team met de landstitel zie je zelden.

In dit gesprek kreeg ik het gevoel dat ze voor 99% zeker naar Duitsland zou gaan om daar lekker Bundesliga te spelen. Waarom ze daar niet voor gekozen heeft, is voor mij nog steeds een raadsel. Ze is de eredivisie eigenlijk al ontgroeid en het leek voor mij de meest logische stap voor haar.

Ik denk dat eerdergenoemde Ton Wijers daar wel meer over kan vertellen. Ik zie Soraya zo zitten, een paar maanden geleden, bij de familie Wijers thuis, waar Sylvia overigens uitstekend kan koken en waar ik vroeger graag over de vloer kwam. Soraya tussen haar vriendje en toekomstig teamgenoot Thomas Wijers en schoonvader Ton Wijers in.

Ton haalt een mooi contract uit zijn binnenzak en naast haar pakt Thomas alvast een pen. Misschien gaat mijn fantasie nu wel heel ver, maar Soraya heeft toch zeker in zo'n situatie gezeten waarbij ze een aanbieding kreeg die ze op dat moment niet kon en misschien ook niet wilde weigeren. Ze gunt het haar schoonfamilie misschien ook gewoon te veel, want landskampioen zal ze waarschijnlijk niet meer worden dit jaar.

Overigens vond ik de reactie van VELO op dit gebeuren ook wel een tikkeltje overdreven. Ik begrijp dat het allemaal niet heel netjes is gegaan, maar mede door Soraya is VELO kampioen geworden. VELO kreeg meteen een lesje karma, want zonder Soraya moesten ze genoegen nemen met een 2e plaats in het bekertoernooi.

Winnaar Amersfoort heeft voor mij de beste transfer van deze zomer op haar naam staan. Het had nog beter kunnen zijn als ze mij hadden binnen gehaald of Sander Monster in het eerste team hadden gezet, maar dit is helaas niet gebeurd.

Toch hebben ze met Robin Tabeling een ontzettend sterke heer binnen gehaald. Robin richt zich nu vooral op de dubbelspelen, maar ook in de singel heeft hij aangetoond nog steeds van een hoog niveau te zijn. Afgelopen seizoen is deze jongen al zo gegroeid en in combinatie met Jelle Maas zie ik Amersfoort sowieso geen dubbel verliezen.

Met het team dat ze al hadden zie ik overigens niet hoe Amersfoort dit jaar ooit gestopt kan worden. Zelfs met een blessure van Gayle trekken ze iemand uit een hoge hoed of een grote Babushka in dit geval.

Toch is het niveau van de eredivisie dit jaar zeker duidelijk omhoog gegaan. Er is niet meer zoals vorig jaar een aantoonbaar zwakke ploeg en het verschil tussen plaatsen 2 t/m 10 zal een stuk kleiner zijn. Hopelijk heb ik het mis over Amersfoort en wordt de strijd om het kampioenschap toch nog spannender dan waar ik op dit moment bang voor ben.

Michiel Kruijt

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!