Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Dit is een uniek moment.

"Door middel van de Week van het Badminton kunnen we onze sport presenteren aan de rest van Nederland en laten zien wat deze sport voor je kan betekenen. Kom uit voor jouw drive en ambities. Badminton moet weer glanzen." Met deze woorden gaf Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, dinsdagavond in sporthal Lunetten in Utrecht het officiële startsein voor de Week van het Badminton.

Tientallen mensen waren afgekomen op de start van de Week van het Badminton. Zij waren na de openingsspeech van Clemens getuigen van een ware badmintonsimultaan. Spelers van de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto Misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios speelden tegen Olympiër Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch.

Trots

Natuurlijk ontbrak ook de trotse Ambassadeur van dé Week, Lotte Jonathans, niet. Ze verzorgde een intensieve warming-up, coachte de spelers fanatiek in hun partijen tegen de toppers en sloeg hier en daar zelf ook een shuttletje mee. "Badminton heeft mij veel gebracht en ik vind het gaaf om op deze manier iets terug te doen. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik werd gevraagd. Ik hoop dat de rest van de week net zo mooi mag worden als vanavond. Je voelde de energie door de zaal gaan. Het is meer dan geslaagd wat mij betreft."

Tijdens de badmintonsimultaan speelden de Nederlandse toppers op drie banen tegelijk. Op elke baan stond een dubbel aan de andere kant van het net. Dit verschilde van een jeugdkoppel tot een duo dat in de derde divisie speelde. Het enthousiasme spatte er van af. Iedereen wilde zich meten met de topspelers. Ruud had het zwaar, want hij speelde alle vier de blokken van het simultaan.

Populair

Casper Juijn van Hercules stapte na de simultaan met een glimlach van baan. "Je speelt niet elke dag tegen zulke toppers. Het is heel leuk. Van Lotte kregen we de tip om bij Jie veel op haar backhand te spelen." Ook Sabine Nouta van DVS-Koto Misi keek haar ogen uit. "Het is heel leuk. De toppers zijn veel sneller dan normale tegenstanders. Ik vind de Week van het Badminton ook een goed idee om de sport populairder te maken."

Na vier blokken badmintonsimultaan kregen de winnaars van elke ronde een mooi prijzenpakket mee naar huis. Sam Boot, Peter Szapora, Simon Knopper, Marlene Schinkel, Jamie van Kleinwee, Meike Versteeg, Robert Groenewold en Paul Gerats gingen met een stralend gezicht huiswaarts.

Als afsluiting van de avond gaven de vier topspelers een korte, maar spectaculaire demonstratiewedstrijd, waarbij de oeh's en aah's over de tribune vlogen. Lotte en Ruud namen het op tegen Jie en Eric. Clemens was aangewezen als hoofdscheidsrechter en vervulde deze rol met verve. Daarnaast werden twee deelnemers aan de simultaan opgetrommeld als commentatoren voor de wedstrijd.

DVS-trainer John Tjoa genoot, net als vele anderen, van de avond. "Het is een goed initiatief en goed om te zien dat er nu propaganda wordt gemaakt voor de sport. Veel Nederlanders denken dat badminton een campingspel is, maar dat is het niet. Het is topsport!"

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws