Victor Europe

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Dit is een uniek moment.

"Door middel van de Week van het Badminton kunnen we onze sport presenteren aan de rest van Nederland en laten zien wat deze sport voor je kan betekenen. Kom uit voor jouw drive en ambities. Badminton moet weer glanzen." Met deze woorden gaf Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, dinsdagavond in sporthal Lunetten in Utrecht het officiële startsein voor de Week van het Badminton.

Tientallen mensen waren afgekomen op de start van de Week van het Badminton. Zij waren na de openingsspeech van Clemens getuigen van een ware badmintonsimultaan. Spelers van de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto Misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios speelden tegen Olympiër Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch.

Trots

Natuurlijk ontbrak ook de trotse Ambassadeur van dé Week, Lotte Jonathans, niet. Ze verzorgde een intensieve warming-up, coachte de spelers fanatiek in hun partijen tegen de toppers en sloeg hier en daar zelf ook een shuttletje mee. "Badminton heeft mij veel gebracht en ik vind het gaaf om op deze manier iets terug te doen. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik werd gevraagd. Ik hoop dat de rest van de week net zo mooi mag worden als vanavond. Je voelde de energie door de zaal gaan. Het is meer dan geslaagd wat mij betreft."

Tijdens de badmintonsimultaan speelden de Nederlandse toppers op drie banen tegelijk. Op elke baan stond een dubbel aan de andere kant van het net. Dit verschilde van een jeugdkoppel tot een duo dat in de derde divisie speelde. Het enthousiasme spatte er van af. Iedereen wilde zich meten met de topspelers. Ruud had het zwaar, want hij speelde alle vier de blokken van het simultaan.

Populair

Casper Juijn van Hercules stapte na de simultaan met een glimlach van baan. "Je speelt niet elke dag tegen zulke toppers. Het is heel leuk. Van Lotte kregen we de tip om bij Jie veel op haar backhand te spelen." Ook Sabine Nouta van DVS-Koto Misi keek haar ogen uit. "Het is heel leuk. De toppers zijn veel sneller dan normale tegenstanders. Ik vind de Week van het Badminton ook een goed idee om de sport populairder te maken."

Na vier blokken badmintonsimultaan kregen de winnaars van elke ronde een mooi prijzenpakket mee naar huis. Sam Boot, Peter Szapora, Simon Knopper, Marlene Schinkel, Jamie van Kleinwee, Meike Versteeg, Robert Groenewold en Paul Gerats gingen met een stralend gezicht huiswaarts.

Als afsluiting van de avond gaven de vier topspelers een korte, maar spectaculaire demonstratiewedstrijd, waarbij de oeh's en aah's over de tribune vlogen. Lotte en Ruud namen het op tegen Jie en Eric. Clemens was aangewezen als hoofdscheidsrechter en vervulde deze rol met verve. Daarnaast werden twee deelnemers aan de simultaan opgetrommeld als commentatoren voor de wedstrijd.

DVS-trainer John Tjoa genoot, net als vele anderen, van de avond. "Het is een goed initiatief en goed om te zien dat er nu propaganda wordt gemaakt voor de sport. Veel Nederlanders denken dat badminton een campingspel is, maar dat is het niet. Het is topsport!"

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 zijn Mark Caljouw en het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) door naar de…

21 maart 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Vandaag start het hoofdtoernooi van de Orléans Masters 2019 dat nog tot en met zondag 24 maart wordt gespeeld. Het is een…

20 maart 2019

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Badminton is een suffe sport en het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf, dus in die zin klopt het helemaal. Voordat we…

19 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!