Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start
Moederdag 2019

Dit is een uniek moment.

› alles over het Badminton Festival!

"Door middel van de Week van het Badminton kunnen we onze sport presenteren aan de rest van Nederland en laten zien wat deze sport voor je kan betekenen. Kom uit voor jouw drive en ambities. Badminton moet weer glanzen." Met deze woorden gaf Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, dinsdagavond in sporthal Lunetten in Utrecht het officiële startsein voor de Week van het Badminton.

Tientallen mensen waren afgekomen op de start van de Week van het Badminton. Zij waren na de openingsspeech van Clemens getuigen van een ware badmintonsimultaan. Spelers van de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto Misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios speelden tegen Olympiër Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch.

Trots

Natuurlijk ontbrak ook de trotse Ambassadeur van dé Week, Lotte Jonathans, niet. Ze verzorgde een intensieve warming-up, coachte de spelers fanatiek in hun partijen tegen de toppers en sloeg hier en daar zelf ook een shuttletje mee. "Badminton heeft mij veel gebracht en ik vind het gaaf om op deze manier iets terug te doen. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik werd gevraagd. Ik hoop dat de rest van de week net zo mooi mag worden als vanavond. Je voelde de energie door de zaal gaan. Het is meer dan geslaagd wat mij betreft."

Tijdens de badmintonsimultaan speelden de Nederlandse toppers op drie banen tegelijk. Op elke baan stond een dubbel aan de andere kant van het net. Dit verschilde van een jeugdkoppel tot een duo dat in de derde divisie speelde. Het enthousiasme spatte er van af. Iedereen wilde zich meten met de topspelers. Ruud had het zwaar, want hij speelde alle vier de blokken van het simultaan.

Populair

Casper Juijn van Hercules stapte na de simultaan met een glimlach van baan. "Je speelt niet elke dag tegen zulke toppers. Het is heel leuk. Van Lotte kregen we de tip om bij Jie veel op haar backhand te spelen." Ook Sabine Nouta van DVS-Koto Misi keek haar ogen uit. "Het is heel leuk. De toppers zijn veel sneller dan normale tegenstanders. Ik vind de Week van het Badminton ook een goed idee om de sport populairder te maken."

Na vier blokken badmintonsimultaan kregen de winnaars van elke ronde een mooi prijzenpakket mee naar huis. Sam Boot, Peter Szapora, Simon Knopper, Marlene Schinkel, Jamie van Kleinwee, Meike Versteeg, Robert Groenewold en Paul Gerats gingen met een stralend gezicht huiswaarts.

Als afsluiting van de avond gaven de vier topspelers een korte, maar spectaculaire demonstratiewedstrijd, waarbij de oeh's en aah's over de tribune vlogen. Lotte en Ruud namen het op tegen Jie en Eric. Clemens was aangewezen als hoofdscheidsrechter en vervulde deze rol met verve. Daarnaast werden twee deelnemers aan de simultaan opgetrommeld als commentatoren voor de wedstrijd.

DVS-trainer John Tjoa genoot, net als vele anderen, van de avond. "Het is een goed initiatief en goed om te zien dat er nu propaganda wordt gemaakt voor de sport. Veel Nederlanders denken dat badminton een campingspel is, maar dat is het niet. Het is topsport!"

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!