Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Yao Jie als eerste geplaatst op Yonex Dutch Open

Yao Jie is tijdens de aankomende Yonex Dutch Open (9 tot en met 14 oktober) in het Topsportcentrum in Almere als eerste geplaatst in het vrouwenenkelspel.

De Nederlandse topspeelster, tevens de nummer achttien van de wereld, is één van de favorieten voor de titel op de 64ste editie van het evenement.

Jie wist het toernooi al vier keer eerder op haar naam te schrijven. Judith Meulendijks, de winnares van 1997, is de nummer acht van de plaatsingslijst in het vrouwenenkelspel.

Eric Pang is met zijn vierde plek de hoogst geplaatste Nederlander in het mannenenkelspel. Vorig jaar kwam Pang tot de halve finale. Daarin moest hij destijds met 23-21 en 21-14 zijn meerdere erkennen in Tien Chen Chou uit Taiwan.

Negenvoudig Nederlands kampioen in het mannenenkelspel, Dicky Palyama, is als elfde geplaatst in Almere. Przemyslaw Wacha uit Polen staat op de nummer één positie op de plaatsingslijst.

De kersverse winnaressen van de Yonex Belgian International, Selena Piek en Iris Tabeling, zijn als vierde geplaatst in het vrouwendubbelspel. In het mannendubbel vinden we twee Nederlandse koppels bij de eerste acht van de plaatsingslijst: Dave Khodabux/Jorrit de Ruiter (3) en Jelle Maas/Jacco Arends (6). Daarnaast is Koen Ridder samen met Bin Shen Tan uit Maleisië als zevende geplaatst.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

5 jaar geleden

volgend artikel

Blenda Wensveen over DKC - VELO

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws