SportSport

Almere geeft Badminton Nederland scheidsrechter veeg uit de pan

Almere geeft Badminton Nederland scheidsrechter veeg uit de pan

Een van de twee scheidsrechters tijdens deze wedstrijd ontvangt uitgesproken kritiek vanuit BV Almere.

Het werd een 5-3 nederlaag voor de Almeerders en een dik verdiende overwinning voor VELO.

SportSport

Maak kennis met Joran Kweekel!

Niet alleen de Almerespelers waren niet op dreef. Eén van de scheidsrechters was gewoonweg hopeloos en Badminton Nederland mag wel eens goed naar de selectiecriteria kijken bij het aanstellen van de scheidsrechters.

Peter Mills en Dave Khodabux speelden in het mannendubbel tegen Jim Middelburg en Dicky Palyama en wonnen in twee games met 21-17 en 21-18 en dat was een goed begin voor de Almeerders.

Sarah Walker en Yvonne Sie konden hun vrouwendubbel niet winnen van Lisa Malaihollo en Wendy Slaats (21-12 en 21-16) en daarmede werd de stand gelijkgetrokken in de wedstrijd.

Branderhorst verloor zijn mannensingle opnieuw en deze keer van Rikkert Suykerland. De eerste game was voor Suykerland (21-15), de tweede voor Branderhorst (12-21) en in de derde game stond Branderhorst aanvankelijk voor, maar liet hij zich uiteindelijk toch verrassen door Suykerland die gemotiveerd bleef spelen.

Cheryl Seinen ondervond in haar single in de eerste game niet of nauwelijks tegenstand van Michelle Middelburg en zij won de eerste game met 21-8. In de tweede game gaf Middelburg meer partij, maar Seinen won ook de tweede game met 21-17.

Saber Afif knokte zich helemaal leeg tegen Dicky Palyama, maar dat kon niet verhinderen dat Palyama met 21-17 en 21-14 aan het langste eind trok.

Sarah Walker ondervond geen serieuze tegenstand van Suzanne Slaats getuige de gamestanden 21-08 en 21-10.

Met een 3-3 tussenstand in de wedstrijd kon er begonnen worden aan de mixen. Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen de eerste game nipt (21-19) van Jim Middelburg en Wendy Slaats, maar de tweede en derde game was voor het VELO-duo met 21-12 en 21-17.

In de tweede mix speelden Peter Mills en Cheryl Seinen tegen Rikkert Suykerland en Lisa Malaihollo. Dat was zonder meer een leuke spannende partij. De eerste game was voor Suykerland en Malaihollo (21-16) en de tweede game was feitelijk voor Mills en Seinen, ware het niet dat de scheidsrechter een aantal malen een zeer kwalijke rol speelde en Almere en daarmede het publiek een mooie derde game onthield. Nu 'won' VELO met 23-21 en daarmede werd de uitslag in de gehele wedstrijd bepaald op een 5-3 overwinning voor VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!