badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

De koploper Amersfoort bij ons te gast

Amersfoort staat op de eerste plaats en VELO op een mooie derde plek.

 

Dus dit werd een avond met topbadminton. In een zeer volle zaal, werden de spelers aan het publiek voorgesteld. Nu kon deze top wedstrijd beginnen, iedereen was er klaar voor!

De herendubbel werd voor VELO voor de rekening genomen door Jim Middelburg en Russell Muns. Aan de andere kant van het net stonden Jelle Maas en Robin Tabeling voor Amersfoort.In de eerste set namen de Amerfoorders al snel de leiding en sloten deze set met 10-21 af. In de tweede set kwamen Jim en Russell heel sterk terug, zij wonnen met 21-18 deze set. Maar helaas konden zij hun spel uit de vooraf gaande set niet vast houden en verloren zij weer met 10-21. Het eerste punt voor Amersfoort was binnen.

Op de baan ernaast speelde Myke Halkema en Wendy Slaats van VELO tegen Maartje Verheul (voormalig VELO speelster) en Eefje Muskens van Amersoort de dames dubbel. Onze dames gaan goed van start en bij een stand van 14-14 liggen alle kansen nog open. Toch weten Eefje en Maartje deze set te pakken met 19-21. Ondanks het goede spel in de tweede set, zijn de VELO dames niet in staat deze set te winnen.

De eerste herenenkel is natuurlijk voor onze kopman Dicky Palyama, hij neemt het op tegen Nick Fransman van Amersfoort. Je zou haast zeggen het "hoort" een beetje bij Dicky om met een kleine achterstand te beginnen. Maar al snel had hij de controle over de wedstrijd en wint deze set met 21-13. En hoe Nick ook zijn best doet, Dicky pakte ook de tweede set.

Volgens de regels bereidden Lisa Malaihollo van VELO en Gayle Mahulette Van Amersfoort zich gewoon voor. Maar Gayle moest na een slag deze partij opgeven, zijn was/is geblesseerd. De tussenstand 2-2!

Rikkert Suijkerland kwam natuurlijk uit voor VELO in de tweede heren enkel, tegen Vincent de Vries van Amersfoort. Met beheerst en goed spel wist Rikkert deze set te winnen (21-16), de volgende set ging met 14-21 naar Vincent. De derde set is voor beide heren een afwisseling van een winnend punt. Bij een stand van 19-15, lijkt de winst voor VELO haast binnen. Maar door dat Rikkert een aantal fouten maakte, weet Vincent de partij te winnen met 19-21.

De tweede dames enkel was deze avond voor Kirsten van der Valk van Amersfoort en Wendy Slaats van VELO. Wendy speelde een hele goede partij, met veel mooi geplaatste ballen. Verdiend wist zij deze set te winnen (21-17). Kirsten pakte de tweede set met 15-21. Wat zouden beide dames in de derde set doen? Bij de stand van 21-21, was de spanning bij het publiek te snijden. Kirsten pakte heel mooi de laatste 2 punten.

Lisa Malaihollo en Rikkert Suijkerland van VELO hadden weinig in te brengen tegen Jelle Maas en Eefje Muskens van Amersfoort. Met 17-21 en 12-21 werd deze partij verloren.

Anders was het op de andere baan waar Myke Halkema en Jim Middelburg het opnamen tegen Maartje Verheul en Robin Tabeling van Amersoort. Overtuigend wisten Jim en Myke deze set te winnen. Daarna kwamen Maartje en Robin sterk terug want met 13-21 waren de rollen omgekeerd. Nipt werd de derde set door onze VELO spelers gewonnen met 18-21.Stand 3-5, de eerste verlies wedstrijd van dit seizoen. Helaas, maar het publiek heeft wel genoten van de mooie en spannende partijen.

In verband met de Yonex Dutch open in Almere (van 9 t/m 14 oktober) is er in de komende week geen competitie.

geplaatst door

verkregen via VELO

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Amersfoort klopt landskampioen in eigen huis

6 jaar geleden

volgend artikel

Roosterse baas in eigen huis

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 16 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws