SportSport

DKC zaterdag tegen TFS Barendrecht

DKC zaterdag tegen TFS Barendrecht

Na twee weken rust staat er voor de badmintonners van het Haagse BC DKC weer een wedstrijd op het programma in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team van coach Leonard van Velzen gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij The Flying Shuttle uit Barendrecht. Het wordt een duel tussen de nummers zes (DKC) en negen (TFS Barendrecht) van de ranglijst.

TFS Barendrecht is de enige ploeg uit de Eredivisie die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. Het team van coach Edward van den Heuvel speelde wel twee keer gelijk. Dat was in de uitwedstrijd tegen BV Slotermeer en in de thuiswedstrijd tegen Duinwijck. Die laatste remise dateert alweer van een maand geleden. Desondanks heeft TFS Barendrecht nog één ploeg onder zich staan in de Eredivisie. BC Victoria heeft met zestien punten slechts één puntje minder dan TFS Barendrecht.

Bij DKC is, gaandeweg het seizoen, een stijgende lijn zichtbaar. De eerste drie wedstrijden gingen nog verloren. Daarna volgde twee knappe gelijke spelen tegen titelkandidaten BC Amersfoort en BV Almere. Maar het hoogtepunt voor de Hagenaars was de overwinning op 24-voudig landskampioen Duinwijck twee weken geleden. DKC heeft in totaal 21 punten bij elkaar geslagen. Daarmee staat het slechts op vijf punten afstand van nummer vier van de ranglijst, Van Zijderveld. Die plek geeft aan het eind van het seizoen recht op het spelen van play-offs om de landstitel.

Dankzij de overwinning van DKC op Duinwijck zal de ploeg met veel vertrouwen afreizen naar Barendrecht. De Haagse formatie heeft ook nog een appeltje te schillen met TFS Barendrecht. Vorig seizoen kwam DKC geen enkele keer tot wist tegen de tegenstander van komende zaterdag. In de Eredivisie werd gelijkgespeeld en verloren, en in de derde ronde van de Carlton GT Cup, de nationale beker, was TFS Barendrecht ook te sterk.

De wedstrijd tussen TFS Barendrecht en DKC wordt gespeeld op zaterdag 27 oktober in sporthal Lagewei in Barendrecht. Adres: Ploegwei 3, 2992 ZC. Het duel begint om 18.00 uur.

Spelers TFS Barendrecht: Michiel Kruijt, Saber Lapré, Dean Versteeg, Rick Janssen, Daisy Bommeleyn, Monique Broeke en Pascalle van Nielen. Coach: Edward van den Heuvel.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!