clubzoeker

Driemaal goud voor Nederlandse jeugd in Slovenië

Driemaal goud voor Nederlandse jeugd in Slovenië

Er werd maar liefst driemaal goud gewonnen, namelijk in de mannensingle door Alex Vlaar, in het gemengd dubbel door Ruben Jille en Cheryl Seinen en in de vrouwendubbel Imke van der Aar en opnieuw Cheryl Seinen, die met dit resultaat een ware gouddelver kan worden genoemd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eerst mochten Cheryl en Ruben hun mixfinale afwerken. De Tsjechische tegenstanders Valenta en Koldova hadden grote indruk gemaakt tijdens hun halve finale en de favoriete Kroaten verslagen. Cheryl en Ruben konden hun borst nat maken. Ruben had nog wat last van zijn enkel, maar met een goede instelling en motivatie werd dat tijdens de wedstrijd geen belemmering. Ook Cheryl zat goed in haar vel. De indruk die de Tsjechen hadden gemaakt in de halve finale werd met een goed doorgesproken plan ondermijnt met als gevolg een zeer eenzijdige finale. De Tsjechen hadden werkelijk geen enkel vat op de variaties van Cheryl en Ruben. In twee games (21-7 en 21-13) was de overwinning voor het Nederlandse koppel.

Mannensingle

Dit werd een geweldige titanen strijd tussen weer de kleine grote jongen van 16 tegen weer een reus uit Kroatie. Spoljarec had in de halve finale nog van Ruben Jille gewonnen. Het werd in het begin een nerveuze strijd. De Kroaat wilde niet verliezen en voor Alex was dit zijn eerste echte singlefinale in een groot toernooi. De 1e game gaf Alex de Kroaat iets teveel hoge smashkansen en had net wat teveel foutjes. De Kroaat won de 1e game met 15-21.

De 2e game begon Alex furieus. Met ietwat aangepast speltempo en tactiek wist Spoljarec zich in het begin geen raad. Zoals ook al eerder beschreven, men heeft gewoon moeite met veranderingen en aanpassingen in tactiek. Alex voerde het perfect uit en liep uit naar 11-2. Op de stand 14-8 ging Alex licht door zijn enkel en vroeg voor de fysio op de baan. Met tape op de enkel en nog meer ‘wil’ was deze game voor Alex met 21-13.

De 3e game ging lange tijd gelijk op. Het was 10-11 bij de wissel voor de Kroaat en ging gelijk op tot en met 15-15. Daarna was het Kroatische verzet gebroken. Hij kon het verfijnde zachte spel met tempowisselingen van Alex niet blijven volgen en Alex liep uit naar 20-15. Hij won de wedstrijd verdient met 21-16. Kampioen in Slovenië.

Damesdubbel

Cheryl en Imke hadden in de finale wat meer tegenstand. De dames Dragovic en Galanic gaven veel tegenstand. De Nederlandse meiden moesten alle zeilen bijzetten en de rallies waren van hoog niveau. De 1e game was spannend tot het eind en Cheryl en Imke wonnen met 21-17. De tegenstanders gilden en schreeuwden bij elk punt dat ze maakten en ook de volle tribunes deden hun best om het meeste lawaai te maken. Zelfs onze 14 jarige Imke werd hier koud of warm van en het gaf onze meiden alleen maar extra inspiratie.

Het begin van de 2e game gaf hetzelfde beeld. De punten werden om en om verdeeld, alleen konden de tegenstanders hun niveau niet vasthouden. Dragavic en Galanic gaven veel power maar onze Dutch Power Girls hadden minstens zoveel vermogen. Op ware klasse wisten Cheryl en Imke ook hun finale om te zetten in winst en werd de 2e game gewonnen met 21-12.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!