Fredje, doe nou eens rustig...

Fredje, doe nou eens rustig...

Er zijn inmiddels vijf wedstrijden gespeeld, Amersfoort staat ruim bovenaan en toch is er één trainer die wat te klagen heeft: Inderdaad, de trainer van Amersfoort.

Maak kennis met Selena Piek!

Misschien mis ik de logica of ben ik gewoon niet zo slim als ons Fredje, maar ik snap het probleem gewoon echt niet!

Fredje heeft het over competitievervalsing. Toe maar, dat zijn flinke woorden. Misschien ligt het wederom aan mij, maar wat ik competitievervalsing vind is het op het laatste moment iemand uit Rusland over laten vliegen omdat je 1e dame geblesseerd is. Dat vind ik nou competitievervalsing, maar daar horen wij Fredje niet over. Dat vindt Fredje namelijk de normaalste zaak van de wereld. Ook fijn dat je je eigen kweek meteen zoveel vertrouwen geeft met zo'n zet.

Het is nogal logisch, Fredje, dat de bond niet om de competitie heen kan plannen, want er is elke week wel een toernooi en dan kunnen onze selectiespelers nooit toernooien spelen. Dit weet je toch al van tevoren en jullie halen die play-offs fluitend, dus waar maak je je in godsnaam druk om? Amersfoort is in mijn ogen de laatste ploeg die recht tot klagen heeft. Vooral met het materiaal en de mogelijkheden die zij nu hebben.

Ik zal even uitleggen waarom. Jullie hebben er namelijk zelf met het volle verstand voor gekozen om je team samen te stellen uit bijna alleen maar selectiespelers en dan weet je van tevoren dat je ze een aantal keer gaat missen. Daar kan je dan elke keer als je een spelertje mist heel hard om gaan huilen, maar heel veel invloed op jullie klassering zal het niet hebben, want jullie concurrenten missen ook spelers.

Het zijn juist de onderste ploegen die de dupe zijn van deze ontwikkelingen. De onderste ploegen hebben er namelijk totaal geen invloed op. Ik zal even uitleggen waarom, want ik weet dat jullie dat nu aan je computerscherm aan het vragen zijn. Dit doe ik met een voorbeeld dat Fredje ook heeft gebruikt. Tegen Roosterse zal Amersfoort vele spelers missen. Vervelend voor Amersfoort, want die zullen wat puntjes mislopen, maar zoals ik al zei, de play-offs en waarschijnlijk de eerste plaats halen ze toch wel.

Gelukkig voor Fredje zijn ze meestal al doordeweeks uitgeschakeld en kunnen ze dan alsnog op tijd aanwezig zijn, maar dit terzijde. Wij(ik ga nu even in de wij-vorm praten), als kleine ploegen, zijn zoals eerder gezegd de dupe.

Voor ons van TFS Barendrecht is dit voorbeeld namelijk vele malen vervelender. Wij moesten namelijk wel tegen een volledig team van Amersfoort aantreden, terwijl onze concurrent Roosterse nu waarschijnlijk veel meer punten gaat halen. Wij strijden tegen degradatie dus elk puntje is meteen heel kostbaar. Dus als er ploegen zijn die recht tot huilen hebben dan zijn het de onderste en zeker niet de bovenste.

Als Fredje het nou eens had opgenomen voor ons, dan was ik het volledig met hem eens geweest. Maar helaas denkt Fredje net teveel aan zichzelf in deze en maakt hij zich weer een beetje belachelijk met zulke uitlatingen. Want Fredje, zeg nou eerlijk, wij hebben er veel meer last van dan jullie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Michiel Kruijt

Michiel Kruijt

Als je Michiel ziet, dan ben je onder de indruk. Maar naast het feit dat ie een beer van een vent is, schrijf hij op luchtige wijze leuke columns. Zo leuk dat zelfs BadmintonInfo hem vroeg voor een vaste column.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!