clubzoeker

Hekkensluiter te gast bij DKC

Hekkensluiter te gast bij DKC

Badmintonclub DKC speelt aanstaande zondag alweer de achtste wedstrijd in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haagse ploeg ontvangt in de eigen sporthal 't Zandje de hekkensluiter van de ranglijst, BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek. Het wordt een belangrijk duel voor DKC. Wil het team van coach Leonard van Velzen zicht houden op de play-offs is een overwinning noodzakelijk.

Victoria kent een lastig seizoen. Weliswaar won het team van coach Maurice Breuer twee wedstrijden, maar verloor het er ook vijf. Dat waren vrijwel allemaal nederlagen met grote cijfers. De Limburgers staan daarom nu laatste in de Eredivisie met zeventien punten. Het gat naar nummer negen TFS Barendrecht is slechts drie punten. Desondanks lijkt het niet waarschijnlijk dat Victoria de prestatie van vorig seizoen kan evenaren. Toen werd de zesde plaats behaald in de eindrangschikking. Een fikse aderlating voor de Hoensbroekers is het vertrek van kopvrouw Thamar Peters van afgelopen zomer. Zij vertrok naar BV Almere.

DKC lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Na drie nederlagen en twee gelijke spelen werden de afgelopen twee wedstrijden gewonnen. De overwinning tegen veelvoudig landskampioen Duinwijck was knap. Maar aan de 5-3 winst tegen TFS Barendrecht kleeft enigszins een zure nasmaak. DKC had in die wedstrijd meer punten kunnen scoren. Helaas lukte dit niet, waardoor het gat naar de concurrentie voor de play-off plaatsen niet werd verkleind. De formatie van Van Velzen is er dan ook alles aan gelegen om zondag een, bij voorkeur, grote overwinning binnen de slepen. DKC staat nu zevende in de Eredivisie met 26 punten. Het gat naar nummer vier (de plek die recht geeft op het spelen van play-offs) is vijf punten. Op dit moment staat Roosterse BC op die plaats.

De wedstrijd tussen DKC en Victoria wordt gespeeld op zondag 4 november in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BC Victoria: Birger Abts, Freek Golinski, Rik Hermans, Robert Kwee, Ben Maes, Jente Paesen, Mireille van Daal, Denise Hall, Meta Knuth, Lieke Maes en Jessie van Wijk. Coach: Maurice Breuer.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!